Előző 138. Európa-kupa (1. sorozat) Következő

Csehszlovákia
  1:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1929.09.08. Helyszín: Prága, Sparta-pálya Térkép
Vezette: Rouff, Svájci Nézőszám: 28000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Földessy János dr. 

Góllövők: F. Svoboda/4 , Kalmár Jenő /84

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: Turay (I.) József /61
Kommentár:

A hetedik mérkőzés az első Európa-kupa sorozatban.
Mintha csak a mérkőzés első és utolsó perceiben folyt volna játék (mindjárt láthatjuk, hogy így is volt). Mindkét csapat ebben az időszakban szerzett gólt.


A hazaiak nagyon gyorsan szabadrúgáshoz jutottak. Újonc kapusunk a 20 méterről felé szálló labdát, talán az első válogatott percek izgalmában, megilletődöttségében, talán más okból, ki tudja, de alaposan elnézte. A góltól vérszemet kaptak a csehszlovákok és hevesen támadtak, de védelmünk ezután már stabilnak bizonyult. A második félidőben verekedés miatt Turayt  a játékvezető kiállította. Közben a közönség betódult a pályára és inzultálta a magyar játékosokat. A mieink a vezetők (Zsarnóczay János MLSZ ügyvezető alelnök) utasítására levonultak a pályáról. Nyolc perces kényszerszünet, egyezkedés következett és csak ezután folytatódott a mérkőzés.
Végül a 84. percben Kalmár  sportemberhez méltóan vett elégtételt a minket ért atrocitásokért. Fogl III.  előre küldött labdáját a hazai kaputól 30 méterre lestoppolta és fordulásból bal lábbal írtózatos erejű lövést küldött a kapu felső sarkába. A meglepett nagyhírű "portás" csak nézni tudta a labdát, de megmozdulni nem volt ideje. Megszületett a magyar egyenlítés. 
 
Előzmények
Válassz a listából