Előző 911. Világbajnoki selejtező Következő

Magyarország
  2:3  
(0:0)
Svájc

Időpont: 2016.10.07. Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Térkép
Vezette: Kuipers Björn (Hollandia) Nézőszám: 22000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Storck Bernd 

Góllövők: Seferović Haris/51 , Szalai Ádám /53 , Rodríguez Ricardo/67 , Szalai Ádám /71 , Stocker Valentin/89

Cserék: Seferović Haris -> Derdiyok Eren /73 , Kleinheisler László  -> Németh Krisztián  /76 , Shaqiri Xherdan -> Fernandes Gelson Tavares /81 , Szalai Ádám  -> Nikolics Nemanja  /87 , Mehmedi Admir -> Stocker Valentin /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

44 mérkőzés, 30 győzelem, 5 döntetlen és csupán 9 vereség, 127-58 gólkülönbség...
Ha valamit is jelentenének az ilyen adatok (sporttörténeti érdekességen és statisztikai adaton kívül) akkor bizony jó előjelekkel nézhettünk volna a találkozó elé.
Végül is e nélkül sem kellett aggódnunk, bár Svájc kicsit jobban jegyzett csapat és az Európa-bajnokságon a 11. helyen zártak, mi a 13.-on. A FIFA ranglistáján sem túl nagy a különbség Svájc a 16., mi a 20. helyet foglaljuk el. Igaz, hogy a vendégek két helyet javítottak, mi pedig egyet csúsztunk vissza.
Az első selejtező mérkőzéseken mi Feröer ellen idegenben 0-0-át játszottunk, míg Svájc otthon 2-0-ra verte az Európa-bajnok Portugáliát.

Érdekes, hogy 14 éve nem találkozott a két csapat. Akkor, 2002-ben 1-2-re kikaptunk..

A svájci csapat öt sérült és egy eltiltott miatt kissé gyengébb "kiadásban" lép pályára, mint az megszokott.
Nálunk Böde és Priskin nem tud rendelkezésre állni sérülés miatt.


A mérkőzés első perceiben a vendégek igyekeztek meglepni minket. Ez nem sikerült és a nyolcadik perc környékére már mi voltunk az aktívabbak. Alapvetően azonban hullámzó, lendületes játékot láthattunk, néhány próbálkozással mind a két oldalon, de veszélyes helyzetek nélkül.
A tizennyolcadik percben Dzsudzsák szöglete után több magyar fejes következett és ebből az utolsó Szalaié volt, aki kedvezőtlen helyzetből próbálta a kapu felé irányítani a labdát, sikertelenül.
A huszonkettedikben egy védelmi hibánk figyelmeztet, hogy valami nem működik tökéletesen a rendszerünkben, de most megúsztuk.
A következő percekben már igazi helyzeteink vannak. Dzsudzsák, Gera, majd ismét Dzsudzsák próbálkozott lövéssel, de mindegyik elakadt a védelemben.
A huszonhatodik percben az eddigi legnagyobb helyzetet a svájciak állították elő és Gulácsi bravúrja kellett hozzá, hogy az eredmény ne változzon. Schar Schaqiri szögletét nyolc méterről fejelte a kapu jobb oldala felé, de portásunk remek reflexszel hárított, a kipattanót viszont azonnal rátűzte Dzemaili. Ezt viszont a gólvonalon álló Stieber fejjel tudta hárítani.
Feltűnő, hogy csapatunknál nem minden megy simán, mintha kissé csikorogna a gépezet itt-ott. Például Dzsudzsák és Fiola között.
A félidő végéig a két csapat veszélytelen "támadgatós" játékot mutatott be. A végén, a negyvenharmadik percben Azonban Shaqiri még egy jó beadással hozza helyzetbe Dzemailit, aki nyolc méterről a bal alsó mellé fejel.

A második félidő negyedik percében egy szabadrúgás után Stieber tizenhat méterről próbálja meg bevenni a kaput, de Sommer könnyedén hárít.
Két perc múlva egy svájci támadás fut és Lang tisztázni próbál, de nem találja el a labdát, ami így a kapu felé törő Shaqiri elé kerül. A tizenhatoson belülre jutva kapura lő, de Gulácsi nagy bravúrral hárítani tud. A kipattanó azonban éppen Seferovic elé pattan, aki tíz méterről, jobbról a rövid sarokba vágja a labdát. Gulácsi kesztyűje súrolja a játékszert... 0-1
Erről a védelem nagyon lemaradt, Lang nagyot hibázott, de szomorúbb, hogy a gólszerző körül nem volt senki!

Két perc is alig telt el, amikor Nagy Ádám a középen a tizenhatoson járó Kleinheislerhez továbbít, aki laposan küldi a svájci kapu bal oldala felé a labdát. A kapus nem éri el, de a lövés végül a kapufán csattan. A kipattanóra Szalai csap le, mindenki mást megelőzve és három méterről, balról a kapu közepébe passzol. 1-1

Mind a két csapat kissé felélénkült és változatosabb, frissebb lett a játék. A hatvanhatodik percben Dzsudzsák szabadrúgás került legközelebb a kapuhoz. Harminc méteres lövése nem sokkal szált kapu fölé.
a következő percben már Behrami jobbról emeli át a labdát a tizenhatos sarkánál érkező Rodrigueznek, aki kapásból rászúrja és a felpattanó labda a hosszú sarokban állapodik meg. 1-2
A szög éles volt a labda korán pattant a földre , mondhatnánk, hogy véletlen gól, de a csattár éppen a váratlan lövéseiről híres...

Most négy perc telik el a kapott gól után, amikor Stieber a bal oldalon tört előre és jó labdát kapott Dzsudzsáktól, amit valahogy beküldött középre, ahol a Szalai a védőktől körülvéve előre vetődve, 6 méterről a kapuba fejelt. 2-2

A hetvenhetedik percben Stieber emel a tizenhatoson belülre, ahol Németh érkezik, de a védők mintha elsodornák. Elsőre sokaknak egyértelmű tizenegyesnek látszott, de akik jobban figyeltek, láthatták, amit a lassítás is megerősített, hogy nem történt szabálytalanság. Az igaz viszont hogy nem egy hasonló esetért ítéltek már tizenegyest.
Próbálkozunk, de úgy tűnik a labda többet van nálunk, de mégsem mi irányítunk.
A nyolcvankilencedik percben Svájc bedobáshoz jut. Ismert, hogy meglehetősen nagy bedobásokkal szoktak operálni és most is így történik. A jobb oldali bedobást két svájci is tovább fejeli, végül Stocker elé kerül, aki üresen lőheti kapura és be is talál a jobb alsóba. A menteni akaró Fiola (aki lemaradt a támadóról) még beleér, de ez semmin nem változtat. 2-3

A következő percben nekünk volt helyzetünk, de végül nem jött össze az újabb egyenlítés, az eredmény nem változott.


Ez a Svájc nem mutatott semmi különlegeset. Mondhatnánk úgy is, hogy nem ők nyerték meg a találkozót, hanem mi veszítettük el, hiszen a három gól három hiba után született.

Csoportunkban két lejátszott mérkőzés után Svájc 6 pont, Feröer 4 pont, Portugália 3 pont, Lettország 3 pont, Magyarország 1 pont és Andorra 0 pont a sorrend.

A következő ellenfél Lettország, akik korábban Andorrát 1-0-ra verték, de Feröertől 2-0-ra kikaptak.
Nekünk mindenképpen nyerni kell ellenük! 
 
Előzmények
Válassz a listából