Előző 863. Európa bajnoki selejtező Következő

Moldovai Köztársaság
  0:2  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2011.09.06. Helyszín: Chisianu, Zimbru Stadion Térkép
Vezette: Ivan Bebek Nézőszám: 11000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Vanczák Vilmos /7 , Rudolf Gergely /83

Cserék: Denis Zmeu -> Igor Bugaev /46 , Anatoli Cheptine -> Anatolie Doros /62 , Pintér Ádám  -> Sándor György  /64 , Korcsmár Zsolt  -> Laczkó Zsolt  /69 , Serghei Alexeev -> Igor Tigirlas /73 , Szabics Imre  -> Vadócz Krisztián  /82

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Győzelmünk esetén még jó esélyünk van a második hely megszerzésére, ami pótselejtezőt és a kijutás lehetőségét jelenti. Persze ebbe a svédeknek is van beleszólása, hiszen ők a riválisaink a második hely megszerzéséért. Mind a kettőnknek tizenöt pontja van jelenleg, de ők egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak és a hátra lévő ellenfeleik: San Marinó, Finnország és a csoportelső Hollandia. Mi a jelenlegi találkozó után már csak Finnország ellen lépünk pályára. Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény dönt, ami nem kedvező a számunkra.

Érdekesség, de nem lényegtelen, hogy Eb-selejtező sorozatban még soha nem lőttünk annyi gólt, mint most. Már húsznál tartunk és még van alkalmunk a kapuba találni. Igaz, volt olyan is (2007-ben) amikor a moldávok 3-0-ra legyőztek bennünket, de azért most inkább a győzelem a valószínű.

A csapatban eltiltásuk leteltével ismét pályára lépett Vanczák és Juhász. Lipták azonban sérülése miatt kimaradt.

A sípszó után azonnal erőteljes játékba kezdtünk és több lehetőséget is kidolgoztunk. Több helyzetünk után a hatodik percben a hazaiak is megvillantak. Suvorov keresztbe lőtt labdája csak centikkel kerülte el a kaput. Igaz, valószínűleg inkább beadásnak szánta, de így is veszélyes volt. Egy perc múlva Hajnal szabadrúgást ívelt a kapu elé, amire Juhász érkezett és kapura lőtt. A labdát a kapus még ki tudta pöckölni, de a lepattanót Vanczák közvetlen közelről a hálóba juttatta. (0-1)

Mi uraltuk a játékot a továbbiakban is, de a védelemben időnként bizonytalankodás volt érzékelhető. A huszadik percben Varga elvesztett labdájából Boret lőtt kapura. Király kiütötte a labdát, de Cseptine újra próbálkozhatott, azonban fölé vágta. A félóra végén Savinov ért bele Koman kapura lőtt labdájába, ami ettől lett igazán veszélyes, de így is elkerülte a kapufát. Több támadást is vezettünk, de az eredmény a félidő végéig nem változott.

A második félidő elején volt egy-két hazai próbálkozás, de vagy pontatlanok voltak, vagy Király volt résen. Tíz perccel a sípszó után Rudolf ugrott ki, majd be is talált a kapuba. Legnagyobb megdöbbenésünkre azonban a bíró les címén érvénytelenítette a találatot. Ha a labdát a támadásnál szintén előre törő Szabics kapja, akkor valóban les lett volna, de Rudolf teljesen szabályos gólt lőtt.
Labdabirtoklásban talán egyenlő ellenfél volt a hazai csapat, de egyébként nem tudtak komoly helyzetet kialalkítani. Nálunk többnyire Rudolfot hozták helyzetbe a társak. Így volt ez akkor is, amikor Király indította. Csatárunk előretört és remek cselek után lőtt is, de a kapus simán fogta a labdát. Sokkal nagyobb veszély alakult volna ki, ha a támadást kísérő Hajnalnak, vagy Szabicsnak passzol. Azért Rudolf nem feledkezett meg a társakról sem remek beadása nyomán Hajnal próbálkozhatott. A mérkőzés végére érezhetően elfáradt a csapat és megerősödött a hazai nyomás. Azután hét perccel a vége előtt egy csendes passzokkal előre jövő támadásnál Hajnal remekül vette észre a jobb szélen felfutó Vargát, aki a tizenhatos oldalvonalánál vette árt a passzot, majd négy védő között begurított a kapu előtt, középen helyezkedő Rudolfnak, aki kapásból lőtt a jobb sarokba. (0-2)

A hosszabításban még egy nagy védést be kellett mutatnia Királynak, de az eredmény már nem változott.

Ezzel a győzelemmel már a csoport harmadik helyénél hátrébb nem végezhetünk, de a fő cél a második hely megszerzése is elérhető maradt. Ehhez az utolsó mérkőzésünkön le kell győzni a finneket és a svéd válogatott eredményei is számítanak...

  
 
Előzmények
Válassz a listából