Előző 858. Európa bajnoki selejtező Következő

Hollandia
  5:3  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2011.03.29. Helyszín: Amszterdam, ArenaA Térkép
Vezette: Svein Oddvar Moen Nézőszám: 52960
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Robin van Persie /13 , Rudolf Gergely /47 , Gera Zoltán /50 , Wesley Sneijder/61 , Ruud van Nistelrooy/73 , Gera Zoltán /75 , Dirk Kuyt/78 , Dirk Kuyt/80

Cserék: Robin van Persie -> Ruud van Nistelrooy /46 , Pintér Ádám  -> Koman, Vladimir  /46 , Erik Pieters -> Urby Emanuelson /64 , Priskin Tamás  -> Tököli Attila  /74 , Dirk Kuyt -> Eljero Elia /90 , Vadócz Krisztián  -> Czvitkovics Péter  /90

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Csak pár napja, hogy itthon 0-4-es vereséget szenvedtünk a hollandoktól. A most pályára lépő csapat öt helyen más, mint az akkori. A cél a védelem erősítése, de a támadó játék megtartása, eredményesebbé tétele volt.

A hollandok nem változtattak az összeállításon és legfőképpen a játékukon nem. A tizenharmadik percben jobbról végeztek el szögletet. A berepülő labdát középütt megcsúsztatták, az ötös bal sarkánál egyedül várakozó Van Persie elé, aki igazított egyet és a kapuba lőtt. (1-0) A tizenhatosunkon belül heten védekeztünk, ebből öten az ötösön belül, de senki nem jutott a gólszerzőre. Igaz holland is volt ott, öt is.

Négy perccel a gól után újabb hatalmas helyzetet alakított ki a hazai csapat. Kuyt a kimozduló Fülöp mellet el is gurította a labdát, de az a kapufa mellett is elgurult. Két perccel ezután azonban mi találtunk a hálóba. Gera gyorsan végzett el egy szabadrúgást, szöktette Dzsudzsákot a bal oldalon, aki betört a tizenhatosa, majd tíz méterről kilőtte a bal alsó sarkot. A bíró csak ezután fütyült, hogy megismételteti a szabadrúgást...

Talán az érvénytelenített gól miatti harag, vagy az, hogy megrezdült a holland háló és jelezte, lehet oda is gólt lőni - nem tudni, de tény, hogy bátrabban és lendületesebben játszottunk. A hollandok pedig még mindig vezettek és nem igen tartottak az iménti eset ellenére sem a magyaroktól, így hát nem nagyon erőltették meg magukat. A félidő hátralévő részében egyenrangú ellenfelek, nem túl látványos csatája folyt a pályán.

A második félidőre bejött Koman is. Mindjárt az első percben megleptük a hazai csapatot. Szöglethez jutottunk, amit nem íveltünk be, hanem Rudolf kapta meg a labdát, akit egyre közelebb óvakodott a kapuhoz. A hollandok talán nem hitték el, hogy veszélyt jelenthet, ezért nem támadták meg. Tizenkét méternél úgy döntött kapura küldi a játékszert. A labda kétszer is megpattant a védőkön, így kicsit Vormot is becsapta és a hálóba vágódott. (1-1)

A hazai csapatot nagyon meglepte a gól és még meg sem emésztették, amikor máris újabb támadásunk bontakozott ki. Dzsudzsák balról emelt be Gerához, aki a pontosan érkező labdát kapásból, tizennégy méterről a jobb alsóba ragasztotta. (1-2)

Csak nehezen kezdtek magukhoz térni a hollandok, mi pedig lendületben voltunk. A gól után továbbra is támadtunk és védeni valót is adtunk Vormnak. Mi irányítottuk a játékot, ha csak percekig is. Egy óra játék után aztán egy hiba is segítette őket, hogy visszataláljanak saját játékritmusukba. Éppen Sneijder rontott el egy passzt a tizenhatosunk előtt, amikor a menteni akaró Vadócz közbelépő lábáról a labda visszakerült hozzá. Nem sokat gondolkodott, hiszen egyedül törhetett kapura és a bal alsóba helyezett. (2-2)

Nyolc perc múlva előttünk nyílt megint gólszerzési lehetőség. Vadócz indította kiváló labdával a remek helyzetben kilépő Priskint. A holland kapus egészen a tizenhatosig kifutott, de csatárunk ahelyett, hogy átemelt volna felette, megpróbált hátra passzolni, de a védők közbeléptek. Öt perccel ezután Affelay megállította egy támadásunkat a holland kapunál, végig futott a pályán, a tizenhatos magasságában az oldalvonalnál kicselezett három védőt, majd átemelt a jobb oldalra Kuytnek, aki teljesen egyedül kapta a labdát és bepasszolta Van Nisterooyhoz, aki a tizenhatos vonaláról Juhász lába között a rövid sarokba lőtt. A labda Juhász lábán irányt változtatott és így a vetődő Fülöp nem érte el. (3-2)

Nem keseredtünk el, ezt mi sem mutatja jobban, mint hogy a következő támadás után már ismét egyenlő volt az állás. Kontrát indítottunk a félpályáról. Dzsudzsák látta meg remekül a jobb oldalon üresen hagyott, remek ütemben előretörő Gerát, aki miután átvette a labdát, tett néhány lépést és mielőtt beérhették volna tizennégy méterről fantasztikus bombát ragasztott a hosszú felsőbe. (3-3)

De nem csak mi, hanem a hollandok sem adták fel. Hiába, hogy már harminchét mérkőzés eltelt azóta, hogy kaptak volna három gólt. Három perccel az egyenlítés után Affellay adott be és Kuyt pontosan érkezve a hosszú, jobb sarokba lőtt. (4-3)

...és két perc múlva Kuyt hozta fel a labdát. Mindenki beadást várt tőle, de a húsz méterről megküldött labda pontosan vágódott a jobb sarokba. Lehet, hogy ő is beadásnak szánta, de védhetetlen találat lett belőle. (5-3)

Ekkorra azonban már elfáradtunk és nem tudtuk újra felpörgetni magunkat. A holland csapat pedig érthetően már csak a mérkőzés végét várta. Számukra így is kisebb sokkhatás volt a három magyar gól. Csoportunkat Hollandia vezeti, hat mérkőzés után százszázalékos teljesítménnyel. A második Svédország kilenc ponttal, de csak négy mérkőzéssel a háta mögött. Nekünk a harmadik helyen szintén kilenc pontunk van, de már hatszor léptünk pályára. A maradék helyeken Moldova (öt mérkőzés, hat pont), Finnország (négy mérkőzés, három pont) és San Marinó (öt mérkőzés, nulla pont) osztoznak.

Következik egy barátságos után San Marino. 
 
Előzmények
Válassz a listából