Előző 857. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  0:4  
(0:2)
Hollandia

Időpont: 2011.03.25. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Velasco Carballo Nézőszám: 27000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Rafael van der Vaart/8 , Ibrahim Afellay/45 , Dirk Kuyt/54 , Robin van Persie/63

Cserék: Varga József  -> Czvitkovics Péter  /46 , Koman, Vladimir  -> Vadócz Krisztián  /46 , Ibrahim Afellay -> Eljero Elia /64 , Elek Ákos  -> Priskin Tamás  /79 , Dirk Kuyt -> Ruud van Nistelrooy /81 , Rafael van der Vaart -> Kevin Strootman /81

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A világbajnoki ezüstérmes bizony nem könnyű ellenfél. Amikor legutóbb találkoztunk velük, a két mérkőzésen egészen siralmas eredményt értünk el (7-1-re és 6-1-re kaptunk ki.)

A holland csapatban négy vb-döntős nem lép pályára, de a válogatott így sem tekinthető tartalékosnak. Nálunk Szalai továbbra sem játszhat sérülése miatt.

Az első percekben egyáltalán nem látszott megilletődöttnek, vagy ijedtnek a válogatott, hogy nagynevű ellenféllel áll szemben. Bátran játszottunk és támadásaink sokat ígérőek voltak. A hollandok türelmesen kivártak, megállították az akciókat, azután az első komolyabb támadásukból gólt szereztek. Sneijeder kapott labdát és lendületesen tört előre. A védőink nem bántották, így szép passzal hozta helyzetbe a tizenhatoson belül zavartalanul várakozó Van der Vaartot, aki nem sokat tétovázott, hanem tíz méterről az elé lépő védő és a kapus mellett (Király bele ért) a háló bal oldalába lőtt. (0-1)

A gól érezhetően megfogta a mieinket. Mintha most döbbentek volna csak rá, hogy ez kicsit más ellenfél, mint az azeri, vagy a san marinoi csapat. A hollandok egyre többet birtokolták a labdát és a támadásaik is egyre nagyobb veszélyt jelentettek. A huszonnyolcadik percben Sneijder harminc méteres szabadrúgását Király éppen csak hárítani tudta. Egy perc múlva Dzsudzsák remek cselekkel ment el két holland védő mellett, de a lövése már nem jelentett veszélyt. A harminckettedikben Van Presie passzolt Afellayhoz, aki nyolc méterről nem találta el a kaput. Hét perc múlva Laczkó hibája után Kuyt tizenöt méterről lőhetett, de a labda a kapu mellé szállt. A félidő utolsó percében jártunk, amikor a hollandok támadtak, a magyar védelem pedig óriásit hibázott. Az akció a jobb oldalon jött előre és az egész védelmünk kihúzódott, miközben a bal oldalon a tizenhatosnál Afellay teljesen szabadon maradt. Természetesen ő kapta a labdát és miután levette és lépett kettőt, meg is célozta a kaput és be is talált. (0-2)

A cserék után Gera vette át a támadó csatár szerepét. A hollandok azonban továbbra is gyors és veszélyes akciókat vezettek. Királynak többször is védenie kellett. Az ötvenegyedik percben azért nekünk is akadt szép próbálkozásunk. Gera tizennyolc méterről megküldött labdáját Vorm tenyérrel tolta a léc fölé. Néhány perc múlva azután a vendég csapat helyre tette a dolgot és újabb találatot ért el. A félpályáról pontos passzal indult a holland akció, majd két támadó ugrott ki négy védőnk közül, a térfelünk közepén és már csak Királlyal kellett szembenézniük. Van Persie vette át a labdát, megindult a kapunk felé. A magyar védelemnek esélye sem volt, hogy utolérje. Már a tizenhatoson belül járt, amikor Király kifutott rá. Így is simán ellőhette volna a kapus mellett, de lövés helyett, a támadást kísérő Kuythöz adta középre, aki tökéletesen egyedül volt és hat méterről passzolt az üres kapuba. (0-3)

A gól után, mintha nem is lettünk volna a pályán, csak futottunk a labda után, a hollandok pedig kedvükre játszadozhattak. Ezt a hatvankettedikben unták meg és komolyra vették. Van der Wiel a jobb oldalról tört be a tizenhatoson belülre, majd hátragurított az érkező Van Persienek, akinek már nem volt nehéz dolga, mert csak az üres kapuba kellett beletalálnia. Király korábban kimozdult a betörő Van der Wielre, a védők pedig csak a hollandok hátát nézték. (0-4)

Az egész mérkőzésen feltűnően gyengén teljesített Laczkó, aki a negyedik gól előtt is rosszul és feleslegesen támadt ki Van der Wielre és hagyta szabadon a kapu felé az utat.

Három perccel a negyedik gól után csak kevésen múlott az újabb gól. Sneider huszonöt méterről kapura ívelt. Labdája a felső lécről pattant vissza a játéktérre, éppen Kuythöz, de az ő fejesét már megfogta Király. Ettől kezdve szinte azt sem tudtuk pontosan hol a labda. A holland játékosok már nem akartak támadni és elpasszolgattak a szaladgáló magyarok között. Sajnos meglehetősen megalázó, de ez volt a helyzet. A végére azért még sikerült próbálkoznunk. Czvitkovics, majd Dzsudzsák lövését kellett védenie Vormnak.

Nem volt azonos szinten a két csapat. A hollandok nyugodtan, pontosan és ha kellett gyorsan (hozzánk képest rendkívül gyorsan) játszottak. Négy nap múlva náluk lépünk pályára... 
 
Előzmények
Válassz a listából