Előző 853. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  8:0  
(4:0)
San Marino

Időpont: 2010.10.08. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Kaasik, észt Nézőszám: 10596
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Rudolf Gergely /10 , Szalai Ádám /18 , Rudolf Gergely /25 , Szalai Ádám /27 , Szalai Ádám /48 , Koman, Vladimir /59 , Dzsudzsák Balázs /89 , Gera Zoltán /92

Cserék: Bacciocchi -> Albani /52 , Elek Ákos  -> Vadócz Krisztián  /64 , Szalai Ádám  -> Priskin Tamás  /64 , M. Vitaioli -> Bugli /77 , Koman, Vladimir  -> Czvitkovics Péter  /78 , Bollini -> Cervellini /84

Kiállítások: Valentini/90
Kommentár:

Erre és a következő, a finnek elleni selejtezőre minimum négy, de inkább hat pont a szövetségi kapitány terve. Itt az ideje kipróbálni a valóban támadó labdarúgást.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a mérkőzés teljes bevételét felajánlotta az iszapkatasztrófa károsultjai javára, a Puskás Ferenc Stadion bejáratainál adománygyűjtő urnákat is elhelyeztek.

Ellenfelünk az olaszok által kifejlesztett "betonvédekezést" (catenaccio) próbálja játszani, így okozhatnak meglepetést is, de vitathatatlanul a legkönnyebb mérkőzést játsszuk. A világranglistán San Marino (a leggyengébb európai csapat) a 203., mi most az 51. helyet foglaljuk el - és a vendég csapat legjobbnak számító csatára nélkül lép pályára. Mindenesetre egy-egy kivételtől eltekintve San Marinót általában sok góllal szokták verni és nem szoktak tőlük gólt kapni (mi sem kaptunk még). A csapatra talán jellemző, hogy az előző selejtező sorozatban a gólaránya 1-47 volt.

Végre két csatáros felállással kezdtünk. Van némi változás a keretben, hiszen Hajnal sérült, Lázár és Lipták eltiltott, Huszti pedig - kissé különös körülmények között - visszalépett a válogatottságtól és most is vannak "új fiúk".

A mérkőzés első perceiben a vendég csapatnál volt a labda, sőt egy Bollini fejessel veszélyeztettek is, de Király hárított. A következő percekben azután fokozatosan átvettük az irányítást és megindultak a támadások, no meg a gólgyártás. A tizedik percben Dzsudzsák a bal oldalon húzta meg, majd középre passzolt az érkező Rudolfhoz, akinek fejesét kiütötte a kapus. A kipattanóból azonban ismételhetett a csatár. Rudolf a földre fejelt és a felpattanó labda a hálóban kötött ki. (1-0)

Nyolc perc múlva ismét Dzsudzsáktól indult a labda. Ezúttal bal oldali szögletből emelt középre, éppen a "rövidötösre" berobbanó Szalai fejére, aki bal felsőbe csúsztatott. (2-0)

Tulajdonképpen csak mi játszottunk. Egy más után vezettük a támadásokat. A huszonötödik percben Dzsudzsák jobboldali szabadrúgása az oldalhálóban kötött ki. Ez természetesen nem ért gólt, de még ugyanebben a percben az is esett. A középütt előre törő Koman szöktette Rudolfot, aki becsapta a kapust és hat méterről gurított a kapuba. (3-0)

Két perc múlva pedig olyan gól született, amit mindenképpen érdemes látni, mert bizony bárki ellen rúgja valaki, legyen az akár San Marino is, fantasztikus teljesítmény. Szalai meglehetősen távol, a san marinoi térfél közepén, a kapunak háttal állva vette át a labdát, külsővel felpörgette, a kapu felé fordult és ívesen, a kapus feje fölött a hálóba rúgta a játékszert. (4-0)

A félidő hátra lévő részében még számos gólhelyzetet alakítottunk ki, de gól már nem esett.

Alig kezdődött el a második félidő, Szalai ismét a hálóba tessékelte a labdát. Koman pontosan passzolt Dzsudzsákhoz, aki szépen továbbított középre és az érkező Szalai három méterről szerezte meg harmadik, a magyar csapat ötödik gólját. (5-0)

Nem kellett nagyon sokat várni és jött a következő. A bal oldalon Rudolf tört előre, majd az alapvonal közeléből hátratette és a Koman tizenkét méterről a kapu bal oldalába helyezett. (6-0)

Ezután mintha egy kicsit vissza vett volna a csapatunk, de így is gyakorlatilag állandósultak a támadásaink és a lövéseink. Már arra gondolhatott mindenki, hogy ez marad a végeredmény, amikor tizenegy perccel a vége előtt Dzsudzsák kapott labdát és kivételesen nem mást hozott vele gólhelyzetbe, hanem jó húsz méterről kapura küldte. Lövésébe a kapus éppen csak bele tudott érni, de így is pontosan a bal felsőbe vágódott. (7-0)

A következő percben Laczkó tört be a tizenhatoson belülre és Valentini csak szabálytalanul tudta szerelni. A játékvezető büntetőt ítélt és reklamálásért sárgát adott Della Valle-nak. Mivel volt már neki egy így a piros is előkerült. Igen ám, de nem sokkal ezután a bíró visszavonta ezt a pirosat és Valentininek adott sárgát - illetve, mivel neki is volt már egy pirosat. A büntetőt csak ezután végezte el Gera és nem is hibázott. (8-0)

Persze a győzelmet nem kell túlértékelni, de akármilyen gyenge csapat is San Marino, az elért eredmény és a mutatott játék mindenképpen dicséretes. Az első három pont a két mérkőzésen már megvan... 
 
Előzmények
Válassz a listából