Előző 852. Európa bajnoki selejtező Következő

Magyarország
  2:1  
(0:0)
Moldovai Köztársaság

Időpont: 2010.09.07. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Kovarik, cseh Nézőszám: 9209
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Rudolf Gergely /49 , Koman, Vladimir /66 , Suvorov/78

Cserék: Czvitkovics Péter  -> Szalai Ádám  /45 , Josan -> Doros /59 , Rudolf Gergely  -> Vanczák Vilmos  /64 , Cebotaru -> Cojocari /71 , Frunza -> Bugaioov /84 , Koman, Vladimir  -> Vadócz Krisztián  /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A svédek elleni idegenbeli találkozó után most hazai pályán fogadtuk a moldáv csapatot.

Az előző találkozón sima vereséget szenvedtünk, bár a kapitány szerint egy "kis csibészség" volt az, ami nálunk hiányzott, a svédeknél pedig megvolt és ezért győztek, de azért kicsit többről volt ott szó. Hivatalos statisztikák szerint egyetlen olyan lövésünk sem volt, ami eltalálta volna a kaput...

Szövetségi kapitányunk a támadó játék erősítésére készül, mert cél a győzelem mellett a közönség kiszolgálása is. Ehhez képest egy csatárral kezdtünk és a kezdő keret csak egyetlen helyen változott: a védekező stílusú középpályás Vadócz helyett a támadóbb felfogásban játszó Czvitkovics érkezett.

A tizenkilencedik percben végre mi is a kapu felé küldtük a labdát. Rudolf egyedül látványosan tört a kapu felé, a végén azonban meglehetősen kisodródva inkább haza adott, mint lőtt. Három perc múlva Suvorov hatalmas lövését Király bravúrral ütötte ki. Kiegyenlített játék folyt a pályán. A moldávok jól védekeztek és veszélyesen támadtak. A félidő közepére mezőnyfölényben játszottak. A huszonhetedik percben végre a kapura is lőttünk. Juhász ollózva küldte a kapu elé a labdát, amit Gera passzolt a kapu felé. A védők a gólvonalról hárítottak.

A második félidőt jobban kezdtük. Ezt a negyvenkilencedik percben szerzett gól is mutatja. Szögletet végeztünk el a bal oldalról. Tigirlasnak nem sikerült a felszabadítás, így a labda Rudolf elé került, aki húsz méterről célba vette a kaput. A lepattanóból Rudolf ismételhetett és nagy erővel a bal alsóba lőtt. (1-0)

A gól kicsit megmutatta a csapatot és több támadást is vezettünk. A kapitány, nyilván a támadó szellem erősítése jegyében lecserélte a csatár Rudolfot, a védekező Vanczákra. Szerencsére a hatvanhatodik percben újabb gólt szereztünk. A moldáv térfél közepén Gera szerzett labdát, Juhászhoz passzolt, aki tovább küldte a labdát Komannak, ő pedig huszonkét méterről nagy erővel lőtt a jobb alsó sarokba. (2-0)

Néhány magyar támadás után magukhoz tértek a moldávok és ők is próbálkoztak. A hetvennyolcadik percben szépítettek is. Lázár felszabadítani akart, de elrontotta így a labda a kapunak háttal álló, a tizenhatosunkon belül tartózkodó Frunzához került. Négy védő szorongatta, de így is vissza tudott gurítani Suvorovnak, aki 14 méterről, Király mellett lőtt a bal alsóba. (2-1)

A nyolcvankettedikben Dzsudzsák lőtt alig mellé, majd Szalai nagy helyzetben a kapust találta el. A végén Doros kétszer is egyenlíthetett volna. Először pontos átadásra érkezett és négy méterről lőtt a kapu mellé majd huszonötről megküldött labdája milliméterekkel szállt a kapufa mellé.

Egy fél félidőt játszottunk jól, de az most elég volt a három ponthoz. A következő ellenfél San Marino lesz. 
 
Előzmények
Válassz a listából