Előző 854. Európa bajnoki selejtező Következő

Finnország
  1:2  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 2010.10.12. Helyszín: Helsinki, Olimpiai Stadion Térkép
Vezette: Kelly, ír Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Szalai Ádám /49 , Forssell/85 , Dzsudzsák Balázs /92

Cserék: Rudolf Gergely  -> Koman, Vladimir  /45 , Porokara -> A. Eremenko /71 , Sparv -> Litmanen /71 , Vadócz Krisztián  -> Pintér Ádám  /74 , Sjölund -> Kuqi /81 , Laczkó Zsolt  -> Vanczák Vilmos  /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Két mérkőzésből négy, de inkább nyolc pontot kellene szerezni. Az előző San Marino elleni találkozó hozta a kötelező három pontot és azon túl a nagyarányú győzelmet. Mostani ellenfelünk Finnország olyan helyzetbe került, hogy ha ezen a találkozón nem nyernek, akkor már nincs esélyük a továbbjutásra. Ráadásul először játszanak otthon, tehát mindent meg fognak tenni a jó szereplésért.

A csapat megint egy csatárral állt fel. A mérkőzés eleje meglehetősen unalmasan, eseménytelenül telt. Az első tíz perc környékére a hazai csapat került kicsit fölénybe. De ez az állapot csak néhány percig tartott és veszélyt sem okozott. Ezután mi kerültünk mezőnyfölénybe, de az akcióink rendre elakadtak, vagy elrontottuk őket. Hiába játszottunk fölényben, a hazai csapat is gyakran el tudott jutni a kapunkig, így a gól lehetősége náluk sem volt kizárható. Annyira nem, hogy a félidő utolsó percében Vayrynen huszonöt méteres lövése a felső lécet súrolva hagyta el a játékteret.

A második félidőt Koman kezdte Rudolf helyett és mindjárt a kezdés után Szalai kapott tőle remek labdát a jobb oldalról. A finn kapus egészen a tizenhatosig kiszaladt, de Szalai elhúzta mellette kiszorított helyzetből, jó tizenöt méterről begurította az üres kapuba. (0-1)

A gól után sem tudott veszélyesebbé válni a hazai csapat. Nem voltunk igazán fölényben, de a támadásaink többnyire magukban hordozták a gól lehetőségét. Már csak tíz perc volt vissza a mérkőzésből, amikor Forssell célozta meg húsz méterről a kapunkat és Király bravúrjára volt szükség az egyenlítés elkerüléséhez. Öt perc múlva Forssell már nem hibázott. Az Emerenkotól kapott labdát, két védő között kiugorva, a tizenhatoson vette át és Király mellett gurította a kapu közepébe. (1-1)

Nem elégedtünk meg a döntetlennel. A rendes játékidő már letelt, amikor Koman Szalait ugratta ki, akinek tizenöt méterről leadott lövése csak ujjnyival kerülte el a kaput. Egy perc múlva már ez az ujjnyi sem hiányzott. Középütt Elek tört előre lendületesen, remek cselekkel, majd kitette balra Dzsudzsáknak - aki teljesen egyedül iramodhatott a kapu felé, majd beérve a tizenhatoson belülre, tizenhárom méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. (1-2)

Figyelemre méltó ez az utolsó percekben megszerzett győzelem és a két mérkőzés hat pontja. Most (négy mérkőzés után) kilenc ponttal állunk a második helyen, a tizenkét pontos Hollandia után és a három mérkőzésen hat pontot szerzett Svédország előtt. A negyedi Moldova, négy mérkőzésből hat ponttal, míg Finnország és San Marino nulla ponttal állnak a csoport végén, előbbi három, utóbbi négy mérkőzés után. 
 
Előzmények
Válassz a listából