Előző 793. Labdarúgó torna Következő

Magyarország
  5:0  
(4:0)
Észtország

Időpont: 2004.12.02. Helyszín: Bangkok, Rajamangala Stadion Térkép
Vezette: Szatop, thaiföldi Nézőszám: 153
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Rósa Henrik /12 , Reinumäe Ott/14 , Kerekes Zsombor /19 , Rajczi Péter /25 , Pollák Zoltán /63

Cserék: Vlaszák Géza  -> Posza Zsolt  /46 , Rósa Henrik  -> Vincze Ottó  /46 , Koplárovics Béla  -> Tóth Balázs  /46 , Dimitriev Aleksandr -> Lember Mati /54 , Post Sander -> Piiroja Raio /65 , Kosemets Märt -> Zahovaiko Vjatseslav /65 , Juhász Roland  -> Stark Péter  /66 , Ahjupera Jarmo -> Kruglov Dmitri /71 , Pollák Zoltán  -> Vanczák Vilmos  /72 , Sidorenkov Andrei -> Smirnov Maksim /78

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A thaiföldi Király Kupán vett részt a magyar válogatott. Ezt a játékot ebben az évben 35. alkalommal rendezik meg. Ezúttal Magyarország mellett Mali és Szaud-Arábia csapatait hívta meg a házigazda, de csak mi vállaltuk a részvételt. Így beugróként Szlovákia és Észtország került a négyesbe.

Az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk a szlovák válogatottól, így a harmadik helyért léphettünk pályára. Az ellenfél észt csapat a házigazdák (Thaiföld) ellen maradtak alul, 11-es rúgások után. A balti válogatottal eddig egy alkalommal, 2003 novemberében találkoztunk és akkor az Üllői úton szenvedtünk 1-0 arányú vereséget. Azért az nem kis különbség, hogy az észtek ezúttal csak a 21 év alatti (U21) játékosaikat küldték el a Király-kupára. Ezt tudva csapatunk mindenképpen toronymagas esélyesnek számított, még akkor is, ha hiányoztak az idegenlégiósok és a Ferencváros játékosai, valamint most is helyet kaptak újonc játékosok is a keretben.

Az első perctől kezdve mi irányítottuk a játékot. Néhány helyzet után, hét perc alatt háromszor is bevettük az észtek kapuját.
Az első: Waltner labdát szerzett és megindult baloldalt, az észtek térfelének közepéről. Áttette a jobboldalon üresen érkező Rósa elé, aki tíz méterről, futtából lőtt a kapu bal alsó sarkába. (1-0)
A második: Koplárovics jobbról végzett el egy szögletet. A kapu előterébe ívelt labdához a menteni igyekvő Allas olyan szerencsétlenül ért hozzá, hogy az átkerült a gólvonalon. (2-0)
A harmadik: Waltner az ellenfél térfelének közepén előre húzódó Kerekeshez továbbított. A csatár mellel levette a labdát, majd harminc méterről, a kapujából meglehetősen előre merészkedő Koyenko fölött a hálóba emelt. (3-0)

..és még nem volt vége az első félórának, amikor ismét gólt szereztünk. A jobb oldalon Kerekes sarokkal hozta játékba Rajczit, aki meglódult és két észt játékos között betört a büntető területre, majd nyolc méterről lőtt. A labda a jobb kapufa tövét érintve pattant a hálóba. (4-0)

A nagyarányú vezetés túlságosan is megnyugtatta a csapatot. Ennek köszönhetően az észteknek is akadtak helyzeteik, de gólra egyet sem tudtak váltani.

A második félidő elején megint erősen támadtuk az ellenfél kapuját. Egy-egy helyzete az észt fiataloknak is akadt. Egy elvesztett labdánk a kavarodásban Pollák elé került. A védő úgy gondolta, jobb ha minél távolabb van a játékszer a kaputól. Teljes erőből belebikázott a labdába, ami negyvenméteres repülés után, a kapujától ismét túlságosan eltávolodó, Koyenko fölött a háló baloldalában állapodott meg. (5-0)
A mérkőzés hátra lévő idejében meglehetősen visszavettük az iramot, így az észtek is több teret kaptak, egy kapufánál azonban többre nem futotta nekik.

Megérdemelt győzelem egy fiatal csapat ellen.

Matthaus első évének a mérlege tizenöt találkozó, nyolc győzelem, hét vereség. 
 
Előzmények
Válassz a listából