Előző 789. Világbajnoki selejtező Következő

Magyarország
  3:2  
(0:1)
Izland

Időpont: 2004.09.08. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Övrebo, norvég Nézőszám: 4000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Gudjohnsen Eidur Smári/39 , Gera Zoltán /63 , Torghelle Sándor /75 , Gyepes Gábor /78 , Szabics Imre /80

Cserék: Szélesi Zoltán   -> Szabics Imre  /46 , Kovács Péter  -> Torghelle Sándor  /67 , Gudjonsson Thordur -> Einarsson Heimir /76 , Gudjohnsen Eidur Smári -> Sigurdsson Hannes /86 , Simek Péter  -> Lőw Zsolt  /92

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A világbajnoki selejtezők rajtja rosszabbul nem is sikerülhetett volna. Nem elég, hogy három góllal kikaptunk a horvátok ellen, de kiállítása miatt Huszti sem léphetett pályára. Helyette Bodnár László került a csapatba. A sérülésből éppen felépült Szabics és Torghelle sem lehetett tagja a kezdő  keretnek, de a kispadon már helyet foglaltak.
Ha ezen a mérkőzésen is vereséget szenvedünk, gyakorlatilag elbúcsúzhatunk a továbbjutás gondolatától. A szigetország csapatával kétszer játszottunk VB selejtezőt (egyszer itthon, egyszer idegenben), de mind a kétszer kikaptunk és alig több, mint három héttel a mérkőzés előtt Izland legyőzte Olaszországot (2-0), igaz, hogy néhány napja Bulgáriától pedig otthon szenvedtek vereséget (1-3).

A kezdőrúgáshoz Janics Natasa kétszeres olimpiai bajnok állt oda. Ezután azonban rögtön egy izlandi támadás következett. Egy rossz hazaadást csípett el Gudjonsson. Király mellett tovább tolta és feldobta magát. Góllal kecsegtető helyzetet cserélt sárga lapra. Ezután a mi támadásaink következtek, de Simek beadásait előbb Kovács, majd Gera fejelték a kapu mellé. Fokozatosan kiegyenlítetté (és unalmassá) vált a játék. Sőt igazából megfigyelhető volt némi izlandi fölény. Egyre-másra vezették a támadásokat és elsősorban Király jó teljesítményének köszönhető, hogy nem kaptunk gólt. Nálunk Gera volt az, aki aktívan játszott és szinte a pálya minden részén megfordult.
Tíz perccel a vége előtt Gudjohnsen kilépett a védőink közül és tíz méterről kapura lőtt. Király bravúros mozdulattal, lábbal tolta ki a labdát.
Néhány perc múlva egy jobboldali beadásra, a védelmünket megelőzve, pontosan érkezett Gudjohnsen és a léc alá fejelt. (0-1)

Három perccel a második félidő kezdete után egy Tóth András lába alatt elcsúszott labdát kaparintott meg Gudjonsson. Pillanatok alatt már a tizenhatosunkon belül járt és az ötös jobb sarkáról rátűzte a labdát, ami csak centikkel kerülte el a kaput.
Negyedórával a második játékrész kezdete után végre mi is kapura lőttünk. Rósa beadását Simek rúgta rá. A jobboldalról tizenhat méterről leadott lövés éppen csak elkerülte a jobb alsó sarkot. Egy perc múlva - szintén Rósa labdájával - Gera próbálkozott. Néhány perc múlva ismét Rósa-Gera volt a labda útja. A jobbról érkező beadást a csatár az ötös bal sarkáról fejelte a jobb felsőbe. (1-1)

Az utolsó negyedóra első öt perce három találatot is hozott. Először Gera a felezővonalról indította Torghellét, aki a leshatárról lépett ki, maga mögött hagyta a védőket és nyolc méterről balra, a bal alsóba lőtt.

Sokáig nem tarthatott a magyar öröm. Csak percek teltek el és Gudjohnsen hozta fel a labdát középen, a baloldalt érkező Sigurdssonhoz passzolt, aki beemelt a kapunk elé. A labda megpattant Gyepes lábán és Király felett a kapunkba vágódott. (2-2)

Néhány perc múlva ismét Gera volt az egyik főszereplő.  A tizenhatos előterében cselezgetett, majd a védők között Torghelléhez próbált passzolni. A játékszert végül Szabics szerezte meg és nyolc méterről a jobb alsóba gurított. (3-2)

A győzelem megvan, de a játékon még sok a javítani való. Az első félidőben meglehetősen gyengén teljesített a csapat, viszont kiemelendő, hogy képesek voltak kétszer is fordítani az eredményen.   
 
Előzmények
Válassz a listából