Előző 788. Világbajnoki selejtező Következő

Horvátország
  3:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2004.09.04. Helyszín: Zágráb, Stadion Maksimir Térkép
Vezette: Riley, angol Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Pršo Dado /32 , Klasnić Ivan /57 , Gyepes Gábor /80

Cserék: Simek Péter  -> Lőw Zsolt  /18 , Stark Péter  -> Gyepes Gábor  /59 , Pršo Dado -> Olić Ivica /74 , Kranjčar Niko -> Leko Jerko /77 , Tóth II. András  -> Kovács Péter  /81

Kiállítások: Huszti Szabolcs /10
Kommentár:

A szeptemberi világbajnoki selejtezők előtti utolsó felkészülési mérkőzés. A keretbe nem került be olyan játékos, aki eddig még nem lépett pályára a válogatottban. A kezdő csapatból sérülés miatt kimaradt Keneseit és Lipcseit, Szabicsot, valamint Lisztest is nélkülözni kellett. A vendéglátók helyzete sem volt könnyebb, hiszen a meghatározó játékosok közül öten jelentettek sérültet.

A mérkőzés elején a hazai csapat támadt veszélyesebben, de a próbálkozásokat - elsősorban Királynak köszönhetően - remekül hárítottuk. A játékrész közepéhez közeledve Torghelle megsérült. Nagy iramú, de nem túl színvonalas, kiegyenlített játékot láthatott a közönség. Már mindenki elkönyvelte, hogy gól nélküli félidő után mennek pihenőre a csapatok, amikor Gera vette észre a bal oldalon kilépő Kovácsot. A csatárt a tizenhatoson belül Webster próbálta meg szerelni, de játékosunk sarkát találta el. A bíró büntetőt ítélt, amit Huszti  magabiztosan lőtt, a jobbra mozduló Marshall mellett, a kapu bal oldalába. (0-1)

A második félidő szerencsére nem hozott változást a játék képét illetően. Továbbra is mi irányítottunk és támadást támadás után vezettünk. Még nem telt el tíz perc a kezdő rúgás óta, amikor Huszti a félpályáról megindult a bal oldalon. A játéktér belseje felé vezette a labdát, majd mintegy huszonkét méterről megeresztett egy bombát. A hazai kapus hiába nyújtózkodott, a labda a bal kapufáról vágódott a hálóba. (0-2)

Támadó kedvünk nem lankadt a két gólos vezetés birtokában sem. Előbb Kovács fejese kerülte el fél méterre a jobb kapufát, majd Gera ollózását hárította szögletre a skót portás. A félidő közepén Simek beadását akarta kivágni Pressley, de a labdával saját kapusát találta hátba, ahonnan a labda a jobb alsóba vágódott. (0-3)

Hiába fütyült a hazai közönség, a skót játékosok nem tudtak magukhoz térni. A mérkőzés végéig mi uraltuk a pályát. Gól már nem született és a játékunkban is felfedezhető volt némi könnyelműsködés, amit Matthaus az értékelésben szóvá is tett.

A Matthaus-csapat pozitív mérleggel (négy vereség, öt győzelem) és az utolsó két találkozón neves ellenfelek (Németország, Skócia) idegenbeli legyőzésével, bizakodva várhatta a horvátok elleni világbajnoki selejtezőt.
 
 
Előzmények
Válassz a listából