Előző 769. Válogatott találkozó Következő

Bulgária
  1:0  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 2003.02.12. Helyszín: Larnaka, Ammochostos-stadion Térkép
Vezette: Theodotou, ciprus Nézőszám: 200
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Jankovics/35

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Talán hihetetlen, de a bolgár csapattal huszonnyolc évvel ezelőtt, két olimpiai selejtezőn játszottunk utoljára. Magyarországon mi nyertünk (2-0), Bulgáriában pedig a hazaiak (4-0). Most mindkét válogatott Ciprusra utazott.
A következő európa-bajnoki selejtezők előtti előkészületi mérkőzésnek szánták ezt a találkozót. Különböző szempontok miatt döntöttek úgy, hogy Cipruson rendezik az összecsapást. A szempontok egyik legfontosabbika volt, hogy a szigeten ilyenkor ideálisak a körülmények, nálunk pedig még tél van.
Hatalmas vihar áztatta el az ideális körülményeket. Óriási eső, szél, hideg, sártenger. Kérdéses volt mennyire lesz alkalmas a mérkőzés igazi felkészülésre. De ha arra nem is, legalább az állóképességet és a kitartást biztosan lehet tesztelni. A válogatottban Gera  sérülés miatt nem tudott pályára lépni.
A mérkőzés kezdetén még a himnuszokat sem játszották el, nyilván azért, hogy minél előbb kezdődhessen a játék és minél kevesebbet kelljen ácsorogni az esőben. Ez is mutatta, a mostoha körülmények kicsit megváltoztatják a szokásokat.


Az első percekben mi irányítottuk a játékot és helyzetet is sikerült kidolgozni. A játék azonban gyakran vett meglepő fordulatokat. A sárban leragadó vagy a szél miatt irányt változtató labda váratlanul és szeszélyesen alakította a játék menetét. A félidő közepére úgy látszott, hogy a bolgárok kicsit jobban boldogulnak az embertelen körülményekkel. Lassan átvették az irányítást (már amennyire az említett körülmények között lehetett) és enyhe fölénybe kerültek. Tíz percel a játékrész vége előtt Petrov végezett el egy baloldali szögletnek is beillő szabadrúgást. Átlőtte a labdát az ötös túlsó sarkához Jankovicsnak, akinek még volt ideje levenni és még volt ereje a kapuba továbbítani is. Két perc múlva újabb lövés veszélyeztette a magyar kaput, de Király  bravúrral mentett. A félidő végén mindenki alig várta, hogy az öltözőbe vonulhasson.
A szünetben a két válogatott vezetői és a játékvezető úgy döntöttek, hogy a körülményeket figyelembe véve a mérkőzés folytatása teljesen értelmetlen. A játék irreális és a játékosok testi épsége is komoly veszélyben forog. Mindenki egyetértett és a csapatok már nem kezdték el a második félidőt.


A felkészülési szempontokat nem elégítette ki a találkozó. A szövetségi kapitánynak nem volt lehetősége a csapatszerkezet próbálgatására, hiszen a második félidőre becserélni tervezett játékosok már pályára sem léphettek.
Értékelésbe kár lenne bocsátkozni, hiszen a körülmények olymértékben torzították a valódi játékot, hogy igazságtalan lenne bár mit is mondani. Jöjjön a selejtező mérkőzés! Lássuk a lengyeleket! 
 
Előzmények
Válassz a listából