Előző 639. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Amerikai Egyesült Államok

Időpont: 1990.03.20. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Holzmann, osztrák Nézőszám: 12000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Petres Tamás /39 , Limperger Zsolt /74

Cserék: Jován Róbert  -> Fischer Pál  /46 , Wynalda -> Sullivan /46 , Harkes -> Bliss /69 , Petres Tamás  -> Lakatos Ferenc  /69 , Palaczky János  -> Horváth Csaba  /69 , Máriási Zsolt  -> Balog Tibor  /81 , Bognár György  -> Csucsánszky Zoltán  /81 , Stollmeyer -> Krumpe /87

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ismét új szövetségi kapitány és ismét Mészöly Kálmán . A válogatottban pedig sok-sok újonc. A kezdő csapatban hatan kaptak helyet és a cserék közül még ketten jutottak szóhóz. Egyébként is, a pályára lépő összesen tizenhat magyar labdarúgóból mindössze ketten voltak akik legalább tíz alkalmommal már játszottak a válogatottban.
Másodszor játszott egymással a két nemzeti csapat és mielőtt bárki legyintett volna az USA labdarúgó válogatottja hallatán emlékezetébe lehetett idézni az első mérkőzést. Akkor, 1979-ben a Népstadionban kétgólos vereséget szenvedtünk.


Szerencsére a fiatal reménységekből álló válogatottunk nem foglalkozott a korábbi eseményekkel, csak a mérkőzésre koncentrált. Az eredmény:"cserkész csapatunk" könnyedén és elegánsan aratott sikert.


Mészöly Kálmán 
második kapitánysága jól indult. Reménykedni kezdtünk, hogy vannak olyanok magyar földön, akikkel lábra lehet állítani a magyar labdarúgást. 
 
Előzmények
Válassz a listából