Előző 603. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  3:0  
(1:0)
Brazília

Időpont: 1986.03.16. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Wöhner, osztrák Nézőszám: 70000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Détári Lajos /5 , Kovács Kálmán /60 , Esterházy Márton /73

Cserék: Bognár György  -> Burcsa Győző  /8 , Kiprich József  -> Kovács Kálmán  /46 , Garaba Imre  -> Csuhay József  /62 , Sidney -> Müller /65

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Most előszőr játszott a neves dél-amerikai együttes Magyarországon. A Népstadion természetesen megtelt, de sokkal többen voltak, akik nem tudták élőben megnézni a mérkőzést. (Állítólag 300.000-nél is több jegyigénylés érkezett.)
A magyar válogatott világbajnoki felkészülésének utolsó mérkőzése. Az előző találkozók, szerényebb képességű csapataihoz képest, most egy nemzetközi színten is komoly erőnek számító válogatott ellen. Ez a minősítés még akkor is igaz, ha a brazíl csapat néhány meghatározó játékosa nem utazott hozzánk a csapattal.


A mérkőzés csalódást okozott. Persze csak azok számára, akik a brazilok sziporkázását, varázslatait akarták látni. Ehelyett a magyar válogatott fegyelmezett, biztos védekezésének, összeszokott, gördülékeny, ellenállhatatlan támadásainak lehettek a tanui. Természetesen ezért senki sem szomorkodott.
A szép és élvezetes játék mellett az eredmények sem maradtak el. Már az ötödik percben sikerült betalálni a vendégek kapujába és a második félidőben is két alkalommal rezgett a brazíl háló.


Nagyszerű győzelem! Ezek után, nem alaptalan bizakodással telve készülődhettünk a világbajnoki mérkőzésekre. 
 
Előzmények
Válassz a listából