Előző 573. Európa-bajnoki selejtező, 3. csoport (VII. Európa-bajnokság - Franciaország) Következő

Magyarország
  6:2  
(3:0)
Luxemburg

Időpont: 1983.04.17. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Azzopardi, máltai Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Hajszán Gyula /23 , Nyilasi Tibor /34 , Kiss László /37 , Reiter/57 , Malget/58 , Szentes Lázár /61 , Nyilasi Tibor /63 , Burcsa Győző /65

Cserék: Pölöskei Gábor  -> Szentes Lázár  /26 , Póczik József  -> Burcsa Győző  /28 , A. Schreiner -> Nurenberg /46 , Malget -> Wagner /68

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Még egy hónap sem telt el a Luxemburgban aratott nagyszerű győzelem óta. Természetesen mindenki biztos győzelmet várt a csapattól.


A találkozón az első félidőben biztos, háromgólos előnyt szereztünk annak ellenére, hogy a játékrész közepe táján sérülések miatt, alaposan át kellett szervezni a csapatot.
A második félidő elején kicsit kényelmesen és túlzottan "nagy mellénnyel" kezdtünk. A csatárok kényelmessége és védelmünk könnyelmű megoldásai két nagyon gyors luxemburgi gólt eredményeztek. Szerencsére időben észbe kapott a válogatott és újabb három magyar góllal helyre állt a rend.


Végül itthon is sikerült ugyanazt az eredményt elérni, mint idegenben. Az európa-bajnoki selejtezők kötelező győzelmei tehát "meg voltak", jöhettek a komolyabb feladatok. 
 
Előzmények
Válassz a listából