Előző 550. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:2  
(1:1)
Spanyolország

Időpont: 1980.09.24. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Marko, csehszlovák Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán 

Góllövők: Juanito/4 , Kiss László /10 , Bodonyi Béla /47 , Satrústegui/68

Cserék: Nagy László  -> Pölöskei Gábor  /12 , Nyilasi Tibor  -> Csongrádi Ferenc  /46 , Morán -> Dani /60 , Kiss László  -> Esterházy Márton  /68 , Pásztor József  -> Burcsa Győző  /78

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nem akármilyen vendégeket fogadtunk a spanyolok személyében. Legutóbb tizenhárom éve találkoztunk, Budapesten pedig ötvenöt éve jártak. Az volt az első alkalom amikor összemérhettük tudásunkat. A mérlegünk ellenük nem mondható hízelgőnek, hiszen az eddig lejátszott öt találkozóból négyet elvesztettünk (az utolsó 1977-es összecsapás lett döntetlen).
Csapatunkban három újonc is lehetőséget kapott a bemutatkozásra, ketten (Varga József , Dajka László ) mindjárt a kezdő csapatban.


A vendégek gyorsan vezetéshez jutottak, de az egyenlítő gól sem váratott sokáig magára. A mérkőzés további részében a spanyol válogatott technikailag jól képzett, sokat futó játékosai enyhe fölénybe kerültek válogatottunkkal szemben. Az eredmény szerencsére már nem változott az első félidőben.
A második játékrészben gyorsan vezetéshez jutottunk és a vendégeknek nagyon kellett hajtaniuk, amíg végül megint egyenlővé tették az állást.


A remek vendégcsapat ellen elért döntetlent igazságosnak lehet mondani. De a jónak tekinthető eredmény mellett is látszott, hogy elsősorban erőnlétileg van még fejlődni valónk. 
 
Előzmények
Válassz a listából