Előző 43. Válogatott találkozó Következő

Oroszország
  0:12  
(0:3)
Magyarország

Időpont: 1912.07.14. Helyszín: Moszkva, SZKSZ-stadion
Vezette: A. N. Schulz, Német Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Herczog Ede 

Góllövők: Kertész II. Vilmos /17 , Kertész II. Vilmos /36 , Schlosser (Lakatos) Imre /39 , Schlosser (Lakatos) Imre /50 , Kertész II. Vilmos /64 , Pataki Mihály /65 , Schlosser (Lakatos) Imre /69 , Schlosser (Lakatos) Imre /71 , Pataki Mihály /73 , Tóth-Potya (Toldi) István /79 , Bródy Sándor /86 , Schlosser (Lakatos) Imre /90

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A csapatot a válogató bizottság  állította össze.
Az olimpiáról hazafelé tartó csapat második mérkőzését játszotta Moszkvában. Az orosz csapat alaposan megváltozott, új összeállítással próbálkozott. Kimaradtak az "idegenlégiósok" és a kapuban is új ember állt.
Mindez hiába volt, hiszen a magyar csapat most még két nappal ezelőtti győzelmén is túltett és kereken egy tucat gólt pakolt az orosz kapuba. Schlosser  majdnem utolérte a korábban saját maga által felállított egyéni gólcsúcsot: ezúttal ötöt rámolt be az oroszoknak. Kertész  is meglőtte a maga három gólját, Pataki  duplázott. A maradék két találaton pedig Tóth-Potya és  Bródy  osztozott.

 

Előszőr fordult elő, hogy minden csatárunk betalált az orosz kapuba! Az is első alkalommal esett meg, hogy kétszámjegyű győzelmet arattunk. (Később sem ismétlődtek a fenti adatok sokszór!) 
 
Előzmények
Válassz a listából