Előző 427. Világbajnoki negyeddöntő (8. VB Anglia) Következő

Szovjetunió
  2:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1966.07.23. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Gardeazabal, spanyol Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Csiszlenko/3 , Parkujan/47 , Bene Ferenc /57

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A négy közé jutás volt a tét.
Az előző találkozóhóz képest változott a csapat összeállítása. Felgyógyult Nagy  és vissza került Mathesz  helyére, azt várták tőle, hogy segít a támadások szervezésében.


3.perc: Ismét a 3. perc és ismét kapushiba, akárcsak a portugálok ellen. Gelei  egy 20 méterről meglőtt Banyisevszkij bombára vetődött, de kiejtette a labdát és az érkező Csiszlenkó lecsapott rá. Három méterről gurította a kapuba. Nem ígért fényes folytatást ez a baljós kezdet.
47.perc: Bár az első félidőt a gól után végig támadta a csapatunk a szovjet védelemmel nem boldogultak. A szünet utáni második percben a 16-os magasságában szabadrúgáshoz jutott az ellenfél. A Danyilov által beívelt labdára nem jött ki Gelei , valószínűleg arra várt, hogy a hátvédek tisztáznak, ők meg talán a kapusra... A labda végül átszált a védők felett és a tisztán álló Parkujanhoz érkezett, akinek nem volt nehéz dolga három méterről a kapu bal sarkába találni 2:0.
57.perc: Középen jött előre a magyar támadás. Albert  majd Mészöly,  azután Bene  volt a labda útja. Végül a bolgár kapu bal sarka következett. Ez a nyolc méterről lőtt gól még felcsillantotta a lehetőséget az egyenlítés előtt.
80.perc: Most válhatott volna valósággá az egyenlítés. Káposzta  egy megszerzett labdával indította Albert et, aki a megszokott módon továbbított Bené hez. Rákosi  tisztán, mintegy három méterre állt a szovjet kaputól, de az érkező labdát nem találta el.


Ezen a mérkőzésen nem nyújtottúnk jó teljesítményt, sajnos ismét kimaradt sok gólhelyzet is. Talán a második félidő második felében volt igazán színvonalas a játékunk, de ez a szovjet csapat ellen kevés volt.
Bár előzetesen a csoportból a legtöbben a továbbjutást is kétségesnek ítélték most mégis csalódás volt a kiesés.
Talán, ha sikerül az egyenlítés és hosszabbításban dől el a továbbjutás ...ki tudja?
Tulajdonképpen a válogatott szereplése csak dícséretet érdemelt, hiszen egy rendkívül nehéz csoportból sikerült továbbjutni és az összteljesítményt is pozitívan kell értékelni.


A mérkőzés után Baróti  szabadságra ment. Talán a jövőn gondolkodott ő is és másoknak is időt adott erre. Távollétében a csapatot három találkozón Illovszky  mint szövetségi edző irányította. Végül október 27-én Barót it saját kérésére felmentették és Illovszky  vette át a szövetségi kapitányi tisztséget. 
 
Előzmények
Válassz a listából