Előző 426. Világbajnoki csoportmérkőzés, 3. csoport (8. VB Anglia) Következő

Magyarország
  3:1  
(2:1)
Bulgária

Időpont: 1966.07.20. Helyszín: Manchester, Old Trafford Térkép
Vezette: Gioccochea, argentin Nézőszám: 30000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Aszparuhov/15 , Davidov/42 , Mészöly Kálmán /44 , Bene Ferenc /55

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A brazilok elleni diadal után mindenki kötelező győzelmet várt. Sokan hangoztatták azonban azt is, hogy nem lesz könnyű a bolgárokkal, mert mindent meg fognak tenni, hogy elérjék első győzelmüket annál is ínkább, mert nagy gólarányú győzelem esetén még akár a továbbjutást is megszerezhették volna.
A továbbjutásunk nem forgott igazán kockán, mert az előző találkozók eredményei úgy alakultak, hogy az is elég lett volna ha kis arányú vereséget szenvedünk. De megnőtt a szurkolók, a játékosok sőt a pártatlan labdarúgó rajongók étvágya is. A csapat semmiben sem változott az előző, brazílok elleni mérkőzéshez képest. Csak annyit kért a szövetségi kapitány, hogy játszanak támadóbb focit.


A játékosok lerohanták az ellenfelet gyorsan szerették volna döntésre vinni a dolgot. Sokat hibáztak az összjáték sem volt probléma mentes, de támadtak és támadtak. Annyira a támadásokra koncentráltak, hogy a védekezésre már nem jutott erejük és jött a...
15.perc: Aszparuhov senkitől sem zavartatva vehette át a Jakimovtól kapott labdát. Gelei  kifutott, a kapu üresen maradt. A bolgár csatár elhúzta a labdát a kapus mellett, majd 14 méterről a kapufa mellett lőtt a kapu bal oldalába 0:1.
42.perc: Sipos  Rákosi t indította, aki a bolgár kapu felé futott. Már a 16-oson belül járt, amikor ütközött az egyik védővel Largovval. Elesett, de nem maradt a földön, hanem felugorva ismét megszerezte a labdát és beadta középre. A bolgárok kétségbeesetten és egy kicsit fejvesztve védekeztek. Gaganelov a kaputól négy méterre elérte a labdát és megpróbált felszabadítani, de eltalálta vele csapattársa Davidov lábát, ahonnan a labda a kapu bal oldalába vágódott. Öngóllal sikerült egyenlítenünk és úgy tünt legalább nem kell hátránnyal vonulnunk az öltözőbe. 1:1.
44.perc: Még nem ocsúdtak fel a bolgárok az öngól okozta sokkból és máris jött az újabb támadás. Bene  robogott el a jobb oldalon. Szerelték, de a labda az alapvonalon kívülre került és a csatár máris ívelte be a labdát éppen a kaputól 15 méterre álló Mészöly  elé, aki hatalmas bombát küldött a felső léc alá pontosan középen 2:1.
55.perc: Ismét szöglethez jutott a magyar csapat. Megint Bené t szerelték, aki Albert  labdájával ugrott meg. Most Rákosi  ívelt a kapu elé, ahol a berepülő Bene  várta. Fejéről a kapu bal sarkába csapódott a labda 3:1.


A mieink a második helyen jutottak tovább a negyeddöntőbe nem kis részben Mészöly  egészen kivételes teljesítményének köszönhetően. 
 
Előzmények
Válassz a listából