Előző 262. Balkán-kupa (2. sorozat) Következő

Magyarország
  9:0  
(2:0)
Románia

Időpont: 1948.06.06. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Mlinarics, Jugoszláv Nézőszám: 45000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Mészáros József /30 , Egresi (Englerth) Béla /43 , Mészáros József /46 , Puskás (Purczeld) Ferenc /57 , Egresi (Englerth) Béla /60 , Kocsis Sándor /66 , Egresi (Englerth) Béla /71 , Kocsis Sándor /84 , Puskás (Purczeld) Ferenc /87

Cserék: Henni (I.) Géza  -> Károlyi József  /26

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Deák  tüdőgyulladást kapott, helyettesítésére Mészáros  került a csapatba és szóhoz jutott Kocsis  is. Mindketten előszőr "rúghattak labdába" a válogatottban.


A két válogatott nem játszott azonos színvonalon. Bár az első félórában nem esett gól, már akkor is látni lehetett, hogy a győzelem nem lehet kétséges. A félidőt még kétgólos előnnyel zártuk.
A második játékrészben azután válogatottunk elsöpörte a vendégeket. Szépen elosztva, folyamatosan hullottak a magyar gólok. Szinte már számolni is nehéz volt.


Annyira nehéz, hogy Perényi-Pecsovszky a románok játékosa nem akarta elhinni, hogy kilenc gólt kaptak, azt bizonygatta, hogy "csak" hetet lőttünk. Gallowich Tibor  ezzel a mérkőzéssel búcsúzott a szövetségi kapitányi poszttól.


Külön érdekesség, hogy a román csapat "hitetlen" tagja Perényi  néven 1943 novemberében még a magyar válogatottban játszott.


Fotó:
Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából