Előző 254. Balkán-kupa (1. sorozat) Következő

Magyarország
  9:0  
(3:0)
Bulgária

Időpont: 1947.08.17. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Constantin, Román Nézőszám: 20000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Deák Ferenc /15 , Zsolnai János /26 , Deák Ferenc /34 , Hidegkuti Nándor /47 , Nagymarosi (Cziszler) Mihály /48 , Hidegkuti Nándor /50 , Deák Ferenc /52 , Deák Ferenc /79 , Hidegkuti Nándor /86

Cserék: Kosztov -> Szokolov /53 , Petrov -> Milev /55 , Szilágyi I. Gyula  -> Illovszky Rudolf  /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A csapat összeállítása kényszerűségből változott. Az FTC mexikói túrára utazott és erősítésként velük tartott Puskás  és Szusza  is. Így került a válogatottba előszőr Bozsik . Később még 100-szor volt alkalma magára húzni a címeres mezt! Visszakerült Hidegkuti is  aki már két éve nem jutott szóhoz. (Nem fért be! Micsoda "gond" lehetett akkor a csapat összeállítása!)


A mérkőzés sima győzelmet hozott. Akkora fölényben játszott a csapat, amekkorára alig volt példa labdarúgásunk történetében. Hidegkuti  3, Deák  4 góllal járult hozzá a végeredményhez.
A második félidő elején a hetedik magyar gól után, a bolgár kapitány úgy döntött, lecseréli a kapust. A pályáról lejövő "portás" az A lelátó előtt sírógörcsöt kapott és a földreborult. Csatáraink talán ezt látva könyörültek meg az új kapuvédőn, nem tudi, de tény, hogy a csere után 26 percen keresztül nem rúgtúnk gólt. A "türelmi idő" lejárta után azonban még kettő akadt a vendégek hálójába.


A mieink megsemmisítő vereséget mértek az ellenfélre. Jól ilusztrája mit érezhettek a bolgárok, az amit Ormandzsiev a jobbhátvéd (későbbi szövetségi kapitány) mondott a mérkőzés után: "Ezt a "sokkot" egyhamar nem felejti el a bolgár válogatott...". 
 
Előzmények
Válassz a listából