Előző 253. Balkán-kupa (1. sorozat) Következő

Jugoszlávia
  2:3  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 1947.06.29. Helyszín: Belgrád, Partizán-stadion Térkép
Vezette: IlieSCu, Román Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Szilágyi I. Gyula /33 , Cimmermancsics/36 , Puskás (Purczeld) Ferenc /57 , Puskás (Purczeld) Ferenc /60 , Mike (Mayer) István /84

Cserék: Cimmermancsics -> Mihajlovics /46 , Bobek -> Wölfl /50 , Vezér II. (Werner) Antal  -> Mike (Mayer) István  /68

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Mindkét csapat esélyes volt a végső győzelemre is.


Óriási küzdelem folyt a pályán. Mind a két válogatott nagyon akarta a győzelmet. Félóra után mi szereztünk vezetést, de szinte azonnal válaszoltak a hazaiak. A második félidőben is mi szereztük meg az előnyt jelentő találatot, de most is azonnal jött az egyenlítő gól. Igaz ebben az esetben ez a labda is magyar lábról szállt a kapuba. A nagy igyekezetben Puskás  belenyúlt egy jugoszláv szabadrúgásba és a labda a kapust becsapva került a kapunkba.
Nagy csatában hat perccel a befejezés előtt szerezte meg a magyar csapat az értékes győzelmet jelentő gólt. Szusza Ferenc  fantasztikus labdát adott Mike István nak és egy jótanácsot is: "Menj egyedül!" Mit lehetett tenni? Megfogadta a tanácsot és öt méter futás után a kaputól húsz méterre lövésre szánta el magát. Hatalmasra sikeredett az a lövés! Annyira, hogy átszakította a hálót a jobb felső sarokban. Még a jugoszláv szúrkolók is sokáig emlegették ezt a "hálószaggató" találatot. 
 
Előzmények
Válassz a listából