Előző 876. Barátságos mérközés Következő

Fehéroroszország
  1:1  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 2013.02.06. Helyszín: Belek, Bellis Sports Center Térkép
Vezette: Bülent Yildirim (török) Nézőszám: 100
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Egervári Sándor 

Góllövők: Szabics Imre /32 , Valadzko/58

Cserék: Koman, Vladimir  -> Elek Ákos  /46 , Rudolf Gergely  -> Koltai Tamás  /46 , Trubila -> Balanovics /46 , Dragun -> Valadzko /53 , Mészáros Norbert  -> Böde Dániel  /65 , Kisljak -> Knacsnaturjan /78 , Ragyionov -> Kvasznicski /79 , Szabics Imre  -> Gyurcsó Ádám  /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az év első válogatott találkozójára a törökországi Belekben került sor, ahol mind a két csapat edzőtáborozott. Számunkra ez a találkozó a március 22-én sorrakerülő Románia elleni világbajnoki-selejtező mérkőzésre való felkészülést szolgálta.

A románok elleni mérkőzésről meg kell jegyezni, hogy a FIFA döntése értelmében zárt kapuk előtt kell játszanunk. A büntetést azért kapta az MLSZ, mert a tavaly nyáron itthon megrendezett Izrael elleni felkészülési mérkőzésen a szurkolók megengedhetetlen módon viselkedtek. A büntetésre akár számítani is lehetett volna, hiszen a nemzetközi szervezet egyre szigorúbban veszi a páylán elhangzó rasszista, antiszemita megnyílvánulásokat. Az MLSZ fellebbez. Ki tudja... talán a fellebbezés hatásosabb lehetett volna, ha már a FIFA jelzése előtt, a történtek után azonnal felemeli a szövetség a szavát az elitélendő szurkolói magatartás ellen.

Az ellenfélnek is ez a találkozó volt az ezévi első hivatalos mérkőzése. Olyannyira a felkészülést szolgálta az összecsapás, hogy egyetlen tévétársaság sem közvetítette és a nézőtéren is csak maroknyian foglaltak helyet. Talán még hálásak is lehetünk a körülményeknek, mert a játékosok megtapasztalhatták, milyen lehet egy zártkapus mérkőzés.

 A pályára tulajdonképpen a korábbi mérkőzéseken már kialakult csapat lépett, bár az utolsó pillanatokban még Szalai helyett (aki sérülés miatt nem játszhatott) Rudolf került a kezdőbe.

Rögtön az első támadásunkból (második perc) helyzetet alakítottunk ki. Rudolf középről jobbra passzolt az érkező Komannak, aki tizenöt méterről próbálkozott. Ezután a fehérorosz két veszélyes megmozdulása (a hetedik percben egy veszélyes szabadrúgás és az első negyedóra végén egy beívelés) jelezte, hogy nem kívánnak alárendelt szerepet játszani. Ezután tulajdonképpen mi játszottunk aktívabban, de az ellenfél kontráiban mindig ott volt a veszély.

Két perccel az első félóra letelte után Dzsudzsák baloldalt iramodott meg egy megszerzett labdával. Betette középre az induló Szabicsfelé, aki tovább engedte Rudolfnak, majd előre tört. Rudolf észrevette a szabadon felfutó Szabicsot, két védő között visszapasszolta neki a labdát és a csatár középről, zavartalanul, mintegy tizenhét méterről emelt a kapura. A labda megpattant a bevetődő Verkovcskov testén, majd a kapus fölött a háló jobb oldalában landolt. (0-1)

A félidő végén kishíjján gólt kaptunk. Egy baloldali szöglet után a rövidről megcsúsztatott labda a másik oldalon üresben maradt Bardacsov elé került, aki kapura is küldte, de Korcsmárnak a gólvonalról sikerült mentenie.

A második félidő úgy kezdődött, mint az első, azaz magyar helyzettel. Ezúttal (a negyvenhetedik percben) Dzsudzsák beadásából Szabics Elek elé tálalt, aki a tiznhatosról próbálkozhatott, de lövése fölé szállt. Két perc múlva Dzsudzsák baloldali, tizenöt méterről ráküldött lövése kerülte el néhány centivel a bal alsót. Azonban a fehérorsz csapatnak is adódtak támadásai és ezek az ötvennyolcadik percben góllá is értek. Egy kontrából indult az akció a visszafejelt labdát ügyesen és gyorsan passzolgatva hozát előre. A térfelünk közepén az egyik támadó teljesen üresen vehette át a labdát, majd a középen szintén üresen várakozó Ragyionovhoz továbbított, aki a védőink kíséretében nagy lendülettel előrefutó (néhány perce becserélt) Valadzkohoz passzolt. A csatár mindenkit megelőzve meg is szerezte  alabdát és két védőnk között átvéve a tizenhatos vonaláról vágta a hálóba. (1-1)

A hátralévő időben még voltak helyzeteink. A legnagyobb talán (a hatvannyolcadik percben) egy kettős hiba után alakult ki. Előbb egyik játékosunknak sikerült hatalmas luftot rugnia, minek következtében a labda a páya teljesen elhagyatott részére került, ahol Hajnal jó érzékkel csapott le rá. A tizenhatosról ráküldött lövésébe a kapus rendkívül ügyetlenül nyult bele, így kezei között átjutott a labda és végül a lábáról pattant szögletre. Mind a két csapat próbálkozott folyamatosan, a kapusoknak be is kellett mutatniuk néhány szép védést, az eredmény azonban nem változott. 

Meglátjuk mire lesz elég ez az edzőtáborozás és ez az edzőmérkőzés. Válogatottunk jelenleg a FIFA ranglistáján a 32., mostani ellenfelünk a 65. helyen, míg Románia éppen mögöttünk a 33. helyen áll... 
 
Előzmények
Válassz a listából