Előző 728. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:0  
(2:0)
Svájc

Időpont: 1998.11.18. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Ihring, szlovák Nézőszám: 3000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bicskei Bertalan 

Góllövők: Korsós György /1 , Sebők József /7

Cserék: Hilfiker -> Pascolo /46 , Sforza -> Lonfat /46 , Chassot -> Rey /58 , Sebők József  -> Herczeg Miklós  /76 , Vogel -> Di Jorio /85 , Fehér Miklós  -> Waltner Róbert  /89

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A svájci válogatott az elmúlt években, különösen tétmérkőzéseken sok gondot okozott nekünk. Még itthon is csak egy-egy döntetlenre futotta ellenük. De ez most nem tétmérkőzés volt.


Hihetetlenül jól kezdődött a találkozó. Az első percben vezetést szereztünk és a hetedikben már két gólos volt az előnyünk. Előszőr Pisont  baloldali szögletét Hrutka  fejelte kapura és a bevetődő Korsós  a hálóba is juttatta. Majd Somogyi  indítása után Egressy  hozta fel a labdát. Sebők Józsefhez  továbbított, aki középen egyedül érkezett és a kapus lába között fejelt a hálóba. Ezután svájci helyzetek következtek, de nem maradtunk adósak mi sem a veszélyes akciókkal.
A második félidő első felében továbbra is kiegyensúlyozott küzdelem folyt. A mérkőzés utolsó negyedében azonban a vendégek kerültek fölénybe. Szerencsénkre a védelmünk magabiztosan hárította a támadásokat. Alkalmanként még ebben az időszakban is akadtak helyzeteink.


A kezdés nagyon bíztató volt, ami pedig utánna következett az azt igazolta, hogy valóban formálódóban van egy csapa.
Bár jobban szerettük volna, ha a válogatott végig hajtja a mérkőzést és még több gólt rúgva arat győzelmet, de ez a győzelem így is nagyon értékes volt. 
 
Előzmények
Válassz a listából