Előző 621. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:0  
(0:0)
Anglia

Időpont: 1988.04.27. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Tritschler, NSZK-beli Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Bálint László 

Góllövők:

Cserék: Pearce -> G. M. Stevens /46 , Waddle -> Hoddle /65 , Beardsley -> Hateley /65 , Róth Antal  -> Varga István  /65 , Kiprich József  -> Kovács Kálmán  /83 , Lineker -> Cottee /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Csupán az ellenfél neve is képes közönséget vonzani. Az utolsó hazai találkozó óta, amit 3.000-en néztek végig a Népstadionban, válogatottunk csak Belgiumban játszott és nagyon gyenge teljesítményt mutatva, súlyos vereséget szenvedett. Most mégis 35.000 szurkoló várta a két válogatott pályára lépését.


Az első félórában, sőt talán az első félidőben is váratlanul (vagy talán már nagyon is vártan!) jó teljesítményt nyújtott a magyar válogatott. Teljesen egyenrangú ellenfelei voltunk az angoloknak. A gólhelyzeteket tekintve talán még jobban is álltunk. Sőt Détári  szabadrúgásból, még egy kapufát is lőtt. A második félidőre már elfáradt a csapatunk. Szerencsére a védelem továbbra is jól működött. A támadásaink gyengültek, de az eredményt sikerült megőrizni.


Az angolok ellen pontot szerezni még hazai pályán sem megvetendő dolog. Hát még a magyar foci akkori (vagy akár mai) helyzetében! 
 
Előzmények
Válassz a listából