Előző 591. Világbajnoki selejtező, Európa 5. csoport (13. VB Mexikó) Következő

Ciprus
  1:2  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1984.11.17. Helyszín: Limasszol, Tszirion-stadion Térkép
Vezette: McGinlay, skót Nézőszám: 12000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Fotisz/28 , Róth Antal /49 , Nyilasi Tibor /89

Cserék: Csongrádi Ferenc  -> Dajka László  /46 , Kiprich József  -> Bodonyi Béla  /66 , N. Pandzsarasz -> K. Konsztantinu /85 , Szavidisz -> Damianu /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Előszőr találkozott egymással a két válogatott. A ciprusi csapat arra készült, hogy legalább ne legyenek könnyű préda egyetlen csapat számára, így a mi számunkra sem. Mértéktartó és becsülendő cél, de nekünk erre nem kellene tekintettel lennünk.


A hazai csapat rendkívül elszántan lépett pályára. Fantasztikus hősiességgel védekeztek és ez, most minket zavart meg. Nem tudtunk épkézláb támadást vezetni, de legfőképpen befejezni. Miközben pedig minden idegszálunkkal a gólszerzésre koncentráltúnk, egy óvatlan pillanatban a ciprusi válogatott megszerezte a vezetést. Eddig mindkét selejtező mérkőzésen az első félidő közepe táján kaptunk gólt. Most is.
Az egygólos hazai előnyt csak a második félidő elején sikerült kiegyenlítenünk. Továbbra is nagy volt a küzdelem, de úgy látszott az eredményt nem tudjuk megfordítani. A mérkőzés utolsó perceiben a rettenetesen elfáradt ciprusi védelem egy pillanatra kiengedett és ez elég volt a győzelem megszerzéséhez.


Érdekes, hogy a három selejtező mérkőzésből a leggyengébbnek számító csapat ellen izzadtunk meg legjobban. Ezzel a győzelemmel pontveszteség nélkül az élre állt a csoportjában a magyar csapat és küzdőképességből is jól vizsgázott. 
 
Előzmények
Válassz a listából