Előző 588. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:2  
(0:1)
Mexikó

Időpont: 1984.08.25. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Tritschler, NSZK-beli Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Negrete/30 , Boy/52

Cserék: Bodonyi Béla  -> Mészáros Ferenc  /46 , Törőcsik András  -> Hajszán Gyula  /46 , Aguirre -> Padilla /79

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Csak három nap telt el az előző találkozó óta és most annak az országnak a válogatottját fogadtuk a világbajnoki selejtezők előtti utolsó találkozón, amelyik majd fogadja a világot a nagy megmérettetésre.
Eddig csupán kétszer volt alkalmunk találkozni. Huszonhat éve nyertünk, hét éve döntetlent játszottunk,... Még gondolatban sem volt jó folytatni a sort. Sok hír érkezett akkoriban, hogy a mexikói csapat közel sem olyan gyenge, mint amilyennek sokan gondolják, de a legtöbben mégis úgy hitték, egy erős edzőmérkőzése lesz ez az összecsapás a magyar válogatottnak.


A vendégek meglehetősen óvatosan kezdtek. A védekezésre öszpontosítva próbálták meg kiismerni csapatunkat. Sokat támadtunk ebben az időszakban, de nem sok ötelet és átütőerő volt az akcióinkban. Túl sokáig nem kellett várni és a mexikóiak is megérezték, hogy van mit keresniük. Elkezték egy-egy támadással felmérni a védelmünket is. Félóra telt el a találkozóból, amikor egy ellentámadásnál nekünk és mindenkinek megmutatták, hogy a védelmünk sebezhető.
A szünet után nagyobb lendülettel próbáltuk bevenni a vendégek kapuját, de nem jártunk sikerrel. Egy újabb ellentámadás alkalmával azonban nekik sikerült tovább növelni az előnyüket. A hátralévő időben is mindent megpróbált a válogatottunk, de az eredményen nem tudott változtatni.


A világbajnoki selejtezők előtti főpróba nem sikerült. A közép amerikai gárda megérdemelten győzött. Megehet, az eredménytelen játékhoz köze volt annak is, hogy a két találkozó túl közel volt egymáshoz és a válogatottunk tagjai nem tudtak eléggé "rákészülni" erre a találkozóra. 
 
Előzmények
Válassz a listából