Előző 493. Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport (V. Európa-bajnokság - Jugoszlávia) Következő

Ausztria
  0:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1975.04.02. Helyszín: Bécs, Práter-stadion Térkép
Vezette: Taylor, angol Nézőszám: 75000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Moór Ede 

Góllövők:

Cserék: Branikovits László  -> Fekete László  /68 , Tóth András  -> Pintér Sándor  /68 , Köglberger -> Pirkner /68

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A cél: egy pont megszerzése idegenben. Ennek érdekében a szövetségi kapitány a 4-4-2 felállás mellett döntött, hogy a középpálya megerősítésével tudja akadályozni az osztrákok támadásait.


A találkozón a középső négyes csak részben tudott eleget tenni feladatának. A hazaiak gyors és rendszeres helycserékkel zavarták össze a mieinket. Úgy tünt a mérkőzésen nagyobb szerepet kapott a középpálya, mint a csatár sor és a gólok. Tulajdonképpen, csak egy-egy komoly helyzet adódott. Előszőr Mészáros nak volt bravúrra szüksége ahhoz, hogy a 19. percben Riedl tizennégy méterről kapura küldött bombáját hárítsa. Hét perccel később pedig Koncillia tolta szögletre Branikovits  nyolc méterről megeresztett lövését.
A szünet után a hazaiak mindenáron meg akarták szerezni a győzelmet. A teljes csapat támadásba kezdett és iszonyatos nyomás nehezedett a kapunkra. Hősiesen, az utolsó energiákat is mozgósítva védekeztünk. Az ellenállásunkat a találkozó végéig nem sikerült megtörni.


A magyar pontszerzés jogosságát még az osztrák kapitány Stastny is elismerte. "A magyarok fizikai állapota sokat javult, megérdemelték a döntetlent?" - mondta a szakember. 
 
Előzmények
Válassz a listából