Előző 481. Válogatott találkozó Következő

Jugoszlávia
  1:1  
(1:0)
Magyarország

Időpont: 1973.09.26. Helyszín: Belgrád, JNA-stadion Térkép
Vezette: Gonella, olasz Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Illovszky Rudolf 

Góllövők: Bjekovics/17 , Bene Ferenc /47

Cserék: Páncsics Miklós  -> Kovács József  /46 , V. Petrovics -> Surjak /63 , Surjak -> Antics /82

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A mérkőzést a jugoszláv válogatott szánta világbajnoki előkészítő mérkőzésnek a spanyolok elleni selejtező mérkőzés előtt. Ezért érthető, hogy a spanyol szövetségi kapitány, Kubala László  is érdeklődéssel figyelte a találkozót.
Válogatottunkban két újonc Mészáros  kapus és Horváth  mutatkoztak be.


Az első félidőben remek játékot mutattak a hazaiak. Gyors, energikus támadásaik többször is veszélyeztették a kapunkat. Alig kellett több mint negyed óra és a vezetést is megszerezték. A magyar válogatott csak a félidő végére talált magára. Ekkor mi irányítottunk. Több támadást is vezettünk a jugoszlávok kapuja ellen. Mindenki ki akarta venni a részét a küzdelemből. Még Páncsics  is előre tört, de sajnos olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a második félidőre már nem tudott kijönni. (Többször már nem is volt válogatott.)
A második játékrészben folytattuk a támadás sorozatot és szinte kezdés után azonnal kiegyenlítettünk. Továbbra is küzdött, hajtott a válogatott, de nem sikerült mégegyszer a kapuba találnunk. Sokkal közelebb álltunk a győzelemhez, de a helyzetkihasználással most is komoly problémák voltak.


Az legalább bíztató volt, hogy a lelkesedés és a küzdőszellem végig töretlen volt labdarúgóinkban. 
 
Előzmények
Válassz a listából