Előző 356. Henri Delauney Nemzetek Európa Kupája selejtező (I. Európa-bajnokság - Franciaország) Következő

Szovjetunió
  3:1  
(3:0)
Magyarország

Időpont: 1958.09.28. Helyszín: Moszkva, Lenin-stadion
Vezette: Grill, Osztrák Nézőszám: 120000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Iljin/4 , Metreveli/20 , V. Ivanov/32 , Göröcs János /84

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Nemzetek Európa Kupája (ez volt a jelenlegi EB elődje) mérkőzés. Két találkozón kellett eldönteni a két csapatnak a továbbjutást.
Már rosszul indult az egész... A repülőgép amivel a válogatott utazott volna nem tudott felszállni a nagy köd miatt, így későbbi járattal kellett utazni. Moszkvába, csak a mérkőzés előtti nap délutánján érkeztek meg labdarúgóink.


Amint elkezdődött a mérkőzés a hazai csapat szinte elsöpörte válogatottunkat. Már a 4. percben vezetést szereztek. A támadások azonban továbbra sem lanyhultak. Gyors, lendületes, nagy átütő erejű akciókat vezettek. Védelmünk nem tudott ellenállni a nyomásnak a csatároktól pedig nem kaptak elegendő segítséget. Pedig nagyon elkelt volna. A szovjet csapat gyakran hét emberrel indított rohamokat a kapunk ellen. Csak jól záró, betömörülő védelem vehette volna fel eséllyel a küzdelmet. Így azonban a védők teljesen megzavarodtak, kapkodtak és hibáztak. Még örülhetett a csapat, amikor csak háromgólos hátránnyal vonulhattunk az öltözőbe.
A szünetben valami történhetett, mert a második félidőben mintha nem is ugyanaz a csapat kergette volna a labdát a pályán. Lehet persze, hogy a hazaiak is kicsit visszafogtak, mert megelégedtek a vezetésük arányával. A tény, hogy a magyar csapat átvette a mérkőzés irányítását. Nagy akaraterővel vetette magát a küzdelembe és végig támadta a második játékrészt, de gólokat nem sikerült szerezni. Az az egy már nagyon későn jött.


A szovjetek megérdemelten nyertek. Az egész találkozó rendkívül sportszerű volt.
A vereség nagyon lecsökkentette továbbjutási esélyeinket. 
 
Előzmények
Válassz a listából