Előző 268. Európa-kupa (5. sorozat) Következő

Magyarország
  6:1  
(3:0)
Ausztria

Időpont: 1949.05.08. Helyszín: Budapest, Szusza Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Vlcek, Csehszlovák Nézőszám: 50000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Sebes (Scharenpeck) Gusztáv 

Góllövők: Deák Ferenc /1 , Kocsis Sándor /23 , Puskás (Purczeld) Ferenc /33 , Deák Ferenc /48 , Melchior I/80 , Puskás (Purczeld) Ferenc /82 , Puskás (Purczeld) Ferenc /87

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Alig egy hónapja a prágai kudarc után mondott valamit a szövetségi kapitány a rossz kezdésről és a jó folytatásról. Mindenki erre az utóbbira készült.
A csapat két újoncot avatott Budai II.-t  és Czibor -t . Az osztrákoknál pedig gyomorrontás miatt hiányzott Happel, aki akkoriban a védelmük kulcsfigurája volt.


A játékot látva valószínűleg Happel sem sokat tudott volna segíteni a vendégeken. Már az első percben megszereztük a vezetést. Puskás  fejjel továbbította a labdát két osztrák közé, a kiugró Deák  pedig tizenegy méterről bombázott az osztrák kapuba. Az első játékrész végére már három góllal vezettünk.
A második félidőben lassabban lendült be a gépezet, hiszen három percig kellett várni az újabb találatra. De maradt még erő és gól a mérkőzés hajrájára is.


Ocwirk a mérkőzés után nyilatkozta: "Remek volt a magyar csapat. Szinte nem is akadt gyenge pont ebben az együttesben. Nem udvariaskodás amit mondok: a magyar labdarúgás ma a legjobb Európában."
Volt bécsi újság, amelyik azzal a címmel jelent meg:"Agyonvertek minket a magyarok..." 
 
Előzmények
Válassz a listából