Előző 249. Válogatott találkozó Következő

Magyarország
  2:0  
(2:0)
Ausztria

Időpont: 1946.10.06. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Popovics, Jugoszláv Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gallowich Tibor 

Góllövők: Deák Ferenc /13 , Deák Ferenc /32

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ismét egy újonc a csapatban! Ezúttal Deák  mutatkozhatott be. Kicsit talán "nagy mellénnyel" érkezett, hiszen a mérkőzés előtt azt nyilatkota:"...két gól alatt nem adom...".A közönség a szakadó eső ellenére kitartott a csapat mellett és szép számmal látogattak ki a mérkőzésre. Megjelentek az akkori pártok vezetői és a kormány tagjai közül is sokan.


A mérkőzésen kiderült, nem nagy az a mellény. A két magyar gólt Deák  szerezte. Az elsőt csukafejessel, a másodikat egy bombából. Mindkét esetben Mike  hathatós segítségével. De nem csak a középcsatár, hanem az egész csapat jól és lelkesen játszott.


Nagyiramú mérkőzésen sikerült megszereznie a győzelmet a magyar csapatnak. Sikerült tehát visszavágni a tavaszi bécsi vereségért. Deák  bemutatkozása kitűnőre sikeredett: két góllal adta le a "névjegyét".
Az osztrák vélemények szerínt csak a balszerencsének köszönhették a vereséget. Más külföldi vélemények szerínt azonban bár az osztrák csapat kitűnően játszott, de a magyarok még jobbak voltak.
Érdekesség, hogy a szünetben az igazságügyi és a honvédelmi miniszter, valamint a miniszterelnök helyettes is meglátogatták a csapatot. Ez utóbbit akkor még kevesebben ismerték, de később az egész ország hangos lett a nevétől. Úgy hívták: Rákosi Mátyás. 
 
Előzmények
Válassz a listából