Előző 122. Válogatott találkozó Következő

Ausztria
  6:0  
(4:0)
Magyarország

Időpont: 1927.04.10. Helyszín: Bécs, Hohe Warte Térkép
Vezette: Cejnar, Cseh Nézőszám: 42000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kiss Gyula 

Góllövők: Jiszda/25 , Rappan/29 , Jiszda/33 , Blum/42 , Wessely/54 , J. Horvath/85

Cserék: Jiszda -> Sindelar /41 , Molnár György  -> Opata (Ormos) Zoltán  /42 , Jiszda -> Sindelar /44

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A találkozóra szervezetten, külön vonattal négyszáz magyar szurkoló utazott. Fél nyolc előtt indultak a Keleti pályaudvarról és délután egy órára értek Bécsbe. (A mérkőzést követően éjfél után indultak haza és reggel hatra voltak Budapesten.)

 

Schlosser Imre  ezen a katasztrofális vereséggel végződött mérkőzésen szerepelt utoljára a válogatottban. Szó se róla: minden bizonnyal szebb búcsúmeccsről álmodott? Ekkora különbséggel még soha nem kaptunk ki a "sógorok"-tól. A hazai együttes kilenc perc alatt három gólt lőtt, s ezzel sokkolta a mieinket.

 

Lassan beérni látszott Hugo Meisl munkája és ezen a mérkőzésen már megvillantotta magát a "Wundermanschaft" (az osztrák "aranycsapat"). Minden csapat részükben jobbak voltak nálunk. Különösen a középpályások és a csereként beállt Sindelar szerepelt kiválóan.
A mieink játékára talán legjobban az jellemző, amit Blum, az osztrák hátvéd mondott: A magyar csapatból Schlosser  tetszett legjobban. Ha a 38 éves búcsúzó veterán a legjobb az reá nézve mindenképpen hízelgő, de elgondolkodtató.

 

Ezen a napon két válogatott mérkőzést is játszott magyar válogatott. Ez a csapat volt a jobbnak ítélt összeállítás, míg a "tartalékos" Jugoszlávia ellen lépett pályára (123. mérkőzés). Külön érdekesség, hogy mindkét válogatottban újpesti kapus védett. 
 
Előzmények
Válassz a listából