Előző 11. MLSZ-CSF válogatott találkozó Következő

Magyarország
  5:2  
(1:2)
Csehország

Időpont: 1907.04.07. Helyszín: Budapest, Millenáris-pálya Térkép
Vezette: Hajós Alfréd, Magyar Nézőszám: 1000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc 

Góllövők: Pelikan/13 , Horváth József /21 , B. Jelinek-"Milka"/37 , Borbás Gáspár dr. /56 , Horváth József /82 , Horváth József /85

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A csapatot a válogató bizottság  állította össze. Érdekes, hogy a mérkőzést Hajós Alfréd  hazánk első olimpiai bajnoka (nemrég még szövetségi kapitány) vezette.

 

A mieink 1:2-es félidő után jó második félidei produkciójukkal fordították meg a találkozó állását. Már 2:2 volt az állás, amikor Schlosser futhatott neki, a magyar válogatott történetében előszőr, a tizenegyes pontra leállított labdának. De úgylátszik a nagyszerű lövő lába a történelmi pillanat súlya alatt megremegett, mert a kapufára rúgta a büntetőt. A 82. percben megítélt újabb tizenegyest Molnár II. berúgta.

 

Több különlegessége is volt a mérkőzésnek. Magyar játékos nemzetközi mérkőzésen előszőr rúgott 11-est. Olyat is ami betalált és olyat is ami kimaradt. Előszőr fordult az is elő, hogy magyar labdarúgó három gólt szerzett egyetlen nemzetközi mérkőzésen. Horváth József  a BTC csatára hajtotta végre ezt a történelmi és rendkívül örömteli tettet.

Fotó: Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából