Előző 926. Barátságos mérközés Következő

Fehéroroszország
  1:1  
(1:1)
Magyarország

Időpont: 2018.06.06. Helyszín: Breszt, Regional Sport Complex Brestsky Térkép
Vezette: Lapochkin Sergey (Oroszország) Nézőszám: 8000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Georges Leekens 

Góllövők: Saroka Anton/27 , Varga Roland /28

Cserék: Nagy Ádám  -> Vadócz Krisztián  /46 , Kislyak Sergei -> Karnitski Aleksandr /62 , Szalai Ádám  -> Böde Dániel  /65 , Dzsudzsák Balázs  -> Sallai Roland  /65 , Elek Ákos  -> Pátkai Máté  /69 , Saroka Anton -> Laptsew Dzyanis /71 , Savitski Pavel -> Kavalyow Yury /71 , Kleinheisler László  -> Varga József  /78 , Stasevich Ihar -> Skavysh Maksim /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Szövetségi kapitányunk harmadszor vezeti pályára a csapatot.
Az eddigi mérleg két vereség. Még többet mond, ha pontosítunk: Kazahsztántól 3-2-re, majd Skóciától 1-0-ra kaptunk ki.
A két találkozó március végén volt. Azóta volt idő átgondolni a teendőket, a tanulságokat. Most is két ellenféllel találkozunk néhány nap alatt. Az első Fehéroroszország.
Most is a Nemzetek Ligája versenyre készül a válogatott, amire szeptemberben kerül sor és addig már nem fogunk több mérkőzést játszani.
A találkozó előtt a FIFA ranglistáján a 49. helyet foglaltuk el.

A Belorusz válogatott 1992-ben játszotta első hivatalos mérkőzését. A FIFA ranglistáján a mérkőzés előtt a 79. helyen álltak.
Jelenleg nem rendelkeznek kiemelkedő játékosokkal és ők is a Nemzetek Ligájára készülnek, a mérkőzésen pedig leginkább védekezésre és kontrákra készülnek, bár a kapitány hivatalosan a mérkőzés irányítását várta játékosaiktól.
Eddig két alkalommal találkoztunk a válogatottal. 2002-ben 5-2-re kaptunk ki itthon, majd idegenben 11-es döntetlent játszottunk. Szóval van javítani való a rövidke mérlegen.

Az összeállítás kapcsán a kapitány azt mondta, hogy sikerült ötvözni a tapasztalatot és a fiatalok tüzét és meg akarják mutatni a válogatott pozitív értékeit és a bennük rejlő potenciált. Meglátjuk...
Bese Barnabás, Nagy Dominik és Predrag Bosnjak sérülés miatt hiányzik.


A mérkőzést ígéretesen, lendületesen kezdtük. Majd lassan elveszítettük a kezdeményezést és a mérkőzés első helyzete már a vendéglátóké volt, a tizedik percben. Az ellentámadásból Kleinheisler került helyzetbe, de huszonöt méteres lövése nem okozott gondot a hazai portásnak. Ezután egyre jobban kidomborodott, hogy a fehérorosz csapat diktálja az iramot, irányítja a mérkőzést. Több helyzetük is volt.
A huszonharmadik percben Viníciust alaposan megforgatta Sztaszevics és lőhetett is balról, az ötös sarkáról, de szerencsénkre fölé küldte a játékszert.
A támadások azonban továbbra sem szüntek és végül a huszonhetedik percben egy szögletből, nem is túl jól középre küldött labda ment el a játékosaink között (az egész csapat a tizenhatoson belül volt, de volt aki mellé fejelt, volt aki mellé rúgott), egészen a tizenhatos másik felében egyedül várakozó Szarokáig, aki nem várt semmire, hanem nyugodtan a a jobb alsóba lőtt. 1-0

Az ellentámadásból szabadrúgáshoz jutottunk. Balról Dzsudzsák adott be. A berepülő labda pontosan szált Varga felé, aki középről, közvetlenül az ötös előttről bólintott és betalált a kapu jobb alsó sarkába. 1-1

Természetes, hogy ezek után a hazai csapat erős blokád alá vette a kapunkat. Szerencsére Gulácsi jól állta a sarat. Többször kell nagyot védenie. Például Sztaszevics lövését a harmincnyolcadik, Maevszkij próbálkozását a harminckilencedik percben.

Végre nekünk is van helyzetünk! A negyvenharmadik percben Lovrencsics beadása Dzsudzsák felé száll, akin meglehetősen nagyot löknek a tizenhatoson belül. Valószínűleg magas lett volna a beadás, de a szabálytalanságért talán járt volna a büntető.

A második félidőben már nem kezdtünk jól. Továbbra is pontatlanul és idegesen játszottunk. Ismét a vendégek kerülnek helyzetbe. Legalább három veszélyes helyzetet is kialakítottak. Például az ötvennegyedik percben Szakora lövését majdnem beügyetlenkedjük a kapuba. Azután két perc múlva egy beadást Maevszkij fejel rosszul a kapura. Újabb két perc és újabb helyzet. Jobbról érkező passzt Sztaszevics tízről lőhet kapura, de Gulácsi remekül lépett ki és szerezte meg a labdát. ...és ismét két perc és ismét helyzet és ismét Gulácsi! Vologyko emel Kiszlkajhoz, aki tizenhárom méterről kapásból megcélozza a jobb felsőt, de kapusunk bravúrral megszerzi a labdát. A hatvan kilencedikben ismét bravúrra van szükség. Szaroka húsz méterről veszi célba a bal felsőt.
Igazából ez már a kilencedik veszélyes kapura lövésük volt.

A találkozó végéig már nem változott a kép. Legfeljebb annyit, hogy a hazaiak nem hajtanak nagyon, inkább könnyedén cselezgetnek, mi pedig megpróbáljuk legalább felrúgni őket.

Gólt nem, de néhány sárgát még begyűjtöttünk a lefújásig.

A második félidőben helyzetünk sem volt! Az egész mérkőzésen pedig az az egy, amit szerencsére sikerült gólra váltanunk.

Leeht persze sikerként elkönyvelni a döntetlent és hogy ezt idegenben szereztük, meg mit tudom én még mit... de sikernek itt nyoma sem volt.

Nem írok hosszú értékelést. Sőt semmilyent sem. Nincs miről.
Elég talán annyi, hogy a találkozó után két helyet estünk vissza a FIFA ranglistán  és a szurkolói értékelések alapján egyedül Gulácsi nyújtott megfelelő teljesítményt.

A Nemzetek Ligájában az ellenfeleink lesznek: Görögország a 44., Finnország a 63., Észtország a 94. helyen áll. tehát még így is egészen jók vagyunk... 
 
Előzmények
Válassz a listából