Előző 923. Barátságos mérközés Következő

Magyarország
  1:0  
(1:0)
Costa Rica

Időpont: 2017.11.14. Helyszín: Budapest, Groupama Aréna Térkép
Vezette: Harkam Alexander (Ausztria) Nézőszám: 9860
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Szélesi Zoltán  

Góllövők: Nikolics Nemanja /37

Cserék: Vinícius Paulo  -> Korcsmár Zsolt  /11 , Pátkai Máté  -> Nagy Ádám  /11 , Duarte Óscar -> Calvo Francisco /51 , Priskin Tamás  -> Böde Dániel  /59 , Gamboa Cristian -> Oviedo Bryan /60 , Wallace Rodney -> Ortiz José Guillermo /61 , Venegas Johan -> Segura Ulises /67 , Nagy Dániel  -> Németh Krisztián  /76 , Colindres Daniel -> Bolaños Christian /76 , Nikolics Nemanja  -> Márkvárt Dávid  /81 , Rodríguez Osvaldo -> Ureña Marco /88 , Ugrai Roland András  -> Stieber Zoltán  /90

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

2017 utolsó válogatott mérkőzése.
Ha sikerül nyerni, akkor a csapat 33%-os teljesítménnyel zárja az évet. Ez bizony önmagában is meglehetősen gyenge teljesítmény, de ha megnézzük azt is, hogy mely csapatokkal és milyen eredményeket értünk el, akkor nyugodtan nevezhetjük siralmasnak az állapotokat.

Costa Rica csapata korántsem a legjobb keretével érkezik, hiszen három legnevesebb játékosuk ( Ruiz, Campbell és Navas) sérülés miatt nem lépnek pályára. Egyébként is most kísérletezgetnek, készülnek a jövő évi világbajnokságra. Ők ott lesznek.
Nálunk az előző találkozóhoz képest meglehetősen nagy a változás. Mondhatni másik csapat lép pályára. Ennek több oka is van. Van sérült is... Dzsudzsák.

A két csapatnak ez az első hivatalos mérkőzése.

A találkozó előtt a megbízott szövetségi kapitány arról beszélt, hogy "Számomra az volt a minimum, hogy kilencven percig csúsztam-másztam az eredményért, a társaimért." Bizony... ez az ami a legjobban hiányzik jelenleg. Legalább ennyi legyen...

A stadionban bizony csak alig több mint egyharmadnyi néző foglal helyet, a hivatalos adatok szerint. A befogadóképesség 22.043 fő. Az előző luxemburgi mérkőzés után az "ultrák" bejelentették és úgy látszik be is tartották, hogy nem jönnek ki a találkozóra.


Alig kezdődött el a találkozó és máris két helyen cseréltünk. Vinícius és Pátkai is elhagyja a pályát. Előbbi Vargával ütközött, utóbbi meghúzódott.
A mérkőzés elején, ahogy illik, mi mutatkoztunk aktívabbnak. Gólveszélyt nem alakítottunk ki, de több támadással is próbálkoztunk. A tizennyolcadik percben Nikolics be is talált a hálóba, de tisztán látható les helyzetből. Nem is változott az eredmény.
A következő percben már a mi kapunknál kellett menteni a tizenhatos előterében. A huszadik percben egy rossz magyar passzból indulnak meg a vendégek és tetézte a dolgot, hogy két védő is hibázott, de végül az ötösön sikerült Vargának mentenie.

Bár folynak akciók, de alapvetően lendület és izgalom mentes a találkozó. Félóra után pedig még kissé lanyhult az iram...

A harminchetedik percben egy gyaníthatóan rosszul sikerült, jobbról érkező, harminc méterről megküldött Ugrai lövésbe a kapu közepével szemben álló Nikolics szemfülesen beleteszi a lábát, a labda pedig félmagasan vágódik a kapuba, a tehetetlen kapus mellett. 1-0

A félidő végéig még futja néhány akcióra mind a két oldalon, de valahogy mi nem jöttünk tűzbe a góltól és a vendégeket sem sikerült nagyobb iramra késztetni.


A második félidő már öt perce tartott, amikor Ugrai kapott remek labdát, de tíz méterről a kapuvédőhöz gurított. Gördül a mérkőzés, támadások itt-ott, de semmi látványos, még kevésbé eredményes.
A hatvanharmadikban a vendégek jutnak lehetőséghez, de Venegas az ötös jobb sarkáról a rövid mellé fejel. Egy perc múlva pedig Calvo fejelhet szintén az ötösről, de ezt fogja Dibusz.
A hetvenharmadik percben újabb lehetőség. Oviedo 20 méterről próbál betalálni a jobb alsóba. Dibusznak sikerül hárítania. Újabb és újabb vendég helyzetek, de szerencsére nincs bennük átütőerő.

Tíz perccel a vége előtt végre ismét aktivizálódunk. A nyolcvanharmadikban gólhelyzetet is kialakítottunk. Németh jobboldali beadását Bese közvetlen közelről, a rövid sarokról küldheti kapura, de a labda mellé megy.


Vége a találkozónak és az évnek is.
Tehát 33%-os teljesítmény és nagyon fájó, történelmi vereségek.

Most nyertünk... de...
Bár most nem voltak nagy hibák (mert hiba az volt bőven) és akadtak akciók is. Még azt is mondhatjuk, hogy helyenként mi diktáltuk az "iramot"... de...

Egy olyan csapat ellen játszottunk, aki most próbálja kikísérletezni, hogy kivel, mit és hogyan játsszon a következő évi VB-n. Számukra ez tényleg csak egy volt a felkészülési mérkőzések sorában. A tempót kényelmes, maximum kettes fokozatba kapcsolt sebességre vették.
Nekünk azonban az év jó, korábbi kudarcokat ha nem is feledtető, de legalább halványítani képes játéka, eredménye lett volna a cél.
Ettől nagyon messze voltunk...

Hogy mi értelme van az ilyen őszi mérkőzéseknek, az nagy kérdés, mint ahogy az is, hogy mi értelme volt ezt a két mérkőzést más kapitánnyal játszani, mint akit már kiválasztottak?

A lényeg az évet lezártuk, jöhet egy új év, egy új kapitány, új remények és... reméljük nem új csalódások! 
 
Előzmények
Válassz a listából