Előző 777. Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport (VI. Európa-bajnokság - Olaszország) Következő

Magyarország
  1:2  
(0:1)
Lengyelország

Időpont: 2003.10.11. Helyszín: Budapest, XIV. ker., Puskás Ferenc Stadion Térkép
Vezette: Mejuto Gonzalez, spanyol Nézőszám: 22000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Niedzielan/11 , Szabics Imre /48 , Niedzielan/62

Cserék: Lipcsei Péter  -> Gera Zoltán  /46 , Mila -> Kosowski /52 , Fehér Miklós  -> Kenesei Krisztián  /65 , Szymkowiak -> Lewandowski /86 , Niedzielan -> Saganowski /88

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Mindkét válogatott számára kellemetlenül alakult a selejtező sorozat. Már csak pótselejtezőn lehet esélye a továbbjutás kivívására annak a csapatnak amelyik ezen a mérkőzésen győzelmet arat. De a győzelem még nem is elég a pótselejtezőhőz. Hiszen ha a lettek legyőzik a svédeket idegenben, akkor előttük nyílik meg ez a lehetőség és akkor a továbbjutás szempontjából ennek a találkozónak nincs semmi jelentősége.
A lengyelek egyébként még sohasem győztek Magyarországon. Tizenkét alkalommal vertük meg őket itthon és csupán egyszer sikerült döntetlent elérniük. Igaz, ez a döntetlen akkor volt, amikor legutóbb három éve itt jártak.


Ahogy illik támadásokkal kezdtük a mérkőzést. Ügyesen és ígéretesen alakultak az akciók. Azután éppen csak letelt az első tíz perc és a megdöbbenéstől megszólalni is alig tudtunk. Megszerezték a vezetést a lengyelek. Rasiak a saját térfelükön szerzett labdát, majd középen Niedzielan-t ugrotta ki. A csatár labdával együtt lefutotta az őt üldöző védőket, majd tizenhét méterről a kapu bal oldalába továbbított. Továbbra is mi támadtunk. Az első félóra végén öt perc alatt két óriási helyzetünk maradt ki. Előszőr Szabics Imre  remek lövése vágódott ki a kapufáról, azután Fehér Miklós  üres kapura küldött labdáját a gólvonalról vágta ki Rzasa. Ezután is aktívabbak voltunk, de az eredmény a szünetig nem változott.
A második félidő remekül kezdődött. Már a harmadik percben megszereztük az egyenlítést. Füzi Ákos  középen hozta előre a labdát, majd a jobbösszekötő helyén elfutó Szabics Imré hez továbbított, aki 15 méterről, a kimozduló kapus és a hátra futó védő között laposan lőtt a jobb alsó sarokba. Nyolc perc múlva a kiváló fiatal csatár ismét betalált a vendégek hálójába, sajnos azonban ezúttal lesen volt. Hiába támadtunk ismét a vendégek szereztek vezetést. Saját térfelük közepén kaparintották meg a labdát és újra Niedzielan lépett ki, majd tíz méterről, a kapu jobb oldalába lőtt. Védelmünk csak tehetetlen szemlélője volt az eseménynek. A hátralévő félórában még akadtak helyzeteink. Volt megint üres kapura tartó labda, de ezt is sikerült kivágniuk a lengyel védőknek.


Nem is nagyon érthető miért voltunk annyira csalódottak a mérkőzés után, hiszen közben az is kiderült, hogy győzelem esetén sem játszhattunk volna pótselejtezőt, mert a lettek nyerni tudtak Svédországban. Talán a csodaváró remény hal meg ilyenkor újra és újra. Pozitívuma volt a mérkőzésnek, hogy Szabics Imre  ismét igazolta európai klasszisát.
A csoport végeredménye: Svédország, Lettország, Lengyelország, Magyarország, San Marino. Ehhez nem lehet, de nem is kell semmit hozzá tenni.
Gellei Imrét  nagyon sokan faggatták a lemondása felől, de minden alkalommal megerősítette, hogy a szerződésének lejártáig, decemberig el akarja látni feladatát. Ez még egy novemberi mérkőzést jelent Észtország válogatottja ellen. Szép búcsúban reménykedik a kapitány...? 
 
Előzmények
Válassz a listából