Előző 774. Európa bajnoki selejtező Következő

San Marino
  0:5  
(0:2)
Magyarország

Időpont: 2003.06.11. Helyszín: Serravalle, Stadio Olimpico Térkép
Vezette: Clark, skót Nézőszám: 1400
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Gellei Imre 

Góllövők: Böőr Zoltán /4 , Lisztes Krisztián /21 , Kenesei Krisztián /61 , Szabics Imre /77 , Lisztes Krisztián /81

Cserék: Szekeres Tamás  -> Füzi Ákos, dr.  /56 , Vannucci -> Gennari /66 , De Luigi -> Montagna /73 , Lipcsei Péter  -> Lendvai Miklós  /73 , Dárdai Pál  -> Zavadszky Gábor  /79

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Kötelező győzelmet várt mindeki a magyar válogatottól. Itthon az első összecsapáson 3-0-ra győztünk és a kis ország csapat azóta sem lett jobb. Ezt az is alátámasztotta, hogy pár napja a svédektől kaptak ki 6-0 arányban. Egyébként még sohasem sikerült európa-bajnoki selejtezőn pontot szerezniük. Mi pedig "jó passzban" voltunk, hiszen egy fél hete győztük le Lettországot.


A mérkőzésen gyorsan láthatóvá váltak az erőviszonyok. Néhány perccel a kezdés után Böőr  a jobboldalon betört a hazaiak 16-osára, majd tíz méterről a kapu jobb felső sarkába lőtt. Továbbra is támadtúnk, de egy-egy alkalommal a hazaiak is veszélyeztették a kapunkat. Ez jelezte, hogy azért nem lenne baj, ha a védekezésre is kicsit jobban koncentrálna a csapatunk. Még a félidő első felében jártunk, amikor Lisztes  szabadrúgást végezhetett el. A kaputól huszonöt méterre letett labdát olyan mesterien rúgta meg, hogy az meg sem állt a hálóig. A szünetig továbbra is mi játszottunk aktívabban és fölényben is, de néhány akcióra a san marinói csapat erejéből is futotta.
A szünet után érezhetően egyre fáradtabban mozogtak a hazai labdarúgók. Mi pedig ennek megfelelően egyre felszabadultabban, egyre könnyedébben. Meglepő volt, hogy a harmadik gólra több mint negyedórát kellett várni. Dárdai  Lisztes t ugratta ki, aki remek iramban tört előre és akár lőhetett volna, de látva, hogy a kapus kimozdult rá és így Kenesei  még jobb helyzetben van, átadta neki a gólszerzési lehetőséget. ő nem is mulasztotta el az alkalmat és tíz méterről az üresen maradt kapuba helyezett. Ha fáradtan is de a hazaiak még most is próbálkozta. A hetvenötödik percben például úgy, hogy csak a 16-oson belül és ott is szabálytalanul tudtuk megállítani őket. A büntető rúgást Selva végezhette el, de nagyon elegáns akart lenni és a kapu fölé emelt. Rögtön utánna indult a magyar támadás, aminek eredményeként mi is büntetőhöz, igaz csak szabadrúgáshóz jutottunk. Lisztes  balról ívelt a kapu elé és Szabics  nyolc méterről fejessel növelte az előnyt. Néhány perc múlva a jobboldalon Lisztes  kapott labdát. Ügyes csellel csapta be a rátámadó védőt és egyedül tört be a 16-osra. Észrevette, hogy a kapus előre jött, ezért fantasztikus érzékkel átemelte fölötte a labadát, ami kényelmesen szállt a kapu közepébe. Nagyon szép befejezése volt ez a gól a mérkőzésnek.


Az ellenfelünk nem képviselt számottevő erőt, de a győzelem akkor is szép volt. Ezen a héten, öt nap alatt hat pontot szereztünk és ezzel továbbra is versenyben voltunk akár a csoport elsőségért is. 
 
Előzmények
Válassz a listából