Előző 688. Válogatott találkozó Következő

Belgium
  3:1  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 1994.06.08. Helyszín: Brüsszel, Heysel-stadion Térkép
Vezette: Przesmycki, lengyel Nézőszám: 25000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Verebes József 

Góllövők: Weber/6 , Degryse/37 , Jagodics Zoltán /55 , Nilis/66

Cserék: Klausz László  -> Dombi Tibor  /17 , Lipcsei Péter  -> Albert Flórián ifj.  /46 , Halmai Gábor  -> Hahn Árpád  /46 , Albert -> Smidts /46 , Boffin -> Borkelmans /46 , Végh Zoltán  -> Koszta János  /72 , Jagodics Zoltán  -> Herczeg Miklós  /75 , Weber -> Wilmots /75 , Nilis -> Emmers /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Belgium ellen összesen kétszer sikerült győzelmet aratnunk. Egyszer 1958-ban Budapesten nyertünk és egyszer 1926-ban Belgiumban.
A hazaiak a világbajnokságra készülődtek és felkészülési mérkőzésnek szánták a találkozót.


Gyorsan vezetést szereztek a hazaiak és többé nem is engedték ki azt a kezükből. Az első félidő belga támadásokkal és a beszorított magyar csapat védekezésével telt. Ennél többre nem futotta csapatunk erejéből. Néha ugyan megpróbálkoztunk egy-egy indítással de ezek inkább csak vaktában előre küldött labdáknak tüntek, mintsem átgondolt ellentámadásoknak.
A második félidő elején kicsit feljött a magyar gárda, sőt még gólt is sikerült szereznünk, de azután vissza állt a "rend". A belgák újabb gólt szereztek és ezen az eredményen ők már nem akartak, mi pedig nem tudtunk változtatni.


Ezúttal nagyobb ellenállást fejtett ki a magyar csapat, mint egy hete a hollandok ellen, de a jogos vereséget így sem kerülhette el.
A mérkőzés után lemondott a szövetségi kapitány és az MLSZ elnöke is. A kapitány egyébként kitartott amellett, hogy sikerült össze állítania egy leendő jó válogatott magját és a kudarcokat csak annak kell tulajdonítani, hogy nem gyenge, hanem a jók között nyílván tartott ellenfeleket választott. Szerínte erre a válogatottra legalább nyolc évig lehetett volna alapozni. A lemondás oka volt az is, hogy a kapitányi posztot ezentúl főállásban kellett ellátni és Verebes  inkább a győri csapat mellett akart maradni. 
 
Előzmények
Válassz a listából