Előző 665. Világbajnoki selejtező, Európa 5. csoport (15. VB Amerikai Egyesült Államok) Következő

Magyarország
  1:2  
(1:0)
Izland

Időpont: 1992.06.03. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Amendolia, olasz Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Jenei Imre 

Góllövők: Kovács Kálmán /2 , Orlygsson/51 , H. Magnusson/73

Cserék: Vincze István  -> Eszenyi Dénes  /54 , S. Grétarsson -> H. Magnusson /63 , Pisont István  -> Balog Tibor  /78 , K. R. Jónsson -> Bragasson /80

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Négy évvel ezelőtt a Népstadionban és Izlandon is 3-0-ra nyertünk. Senki sem gondolt arra, hogy ez a világbajnoki selejtező sorozat máshogyan is kezdődhet, mint győzelemmel.


Ennek megfelelően már a 2. percben megszereztük a vezetést. Jól kezdődött tehát a mérkőzés. De ezután nem folytatódott ugyanígy. Támadásaink, helyzeteink voltak, de egyszerűen nem létezett olyan biztos gólhelyzet, amelyet csatáraink ne tudtak volna kihagyni. Többen gondolták úgy a nézőtéren és a képernyők előtt is, hogy ennek nem lesz jó vége.
A második félidő azonban minden elképzelést alúl múlt. A kritikán aluli játék mellett azonban még rosszabb is történt. A vendégek előszőr egyenlítettek és bármilyen hihetetlen a kitámadó magyarok fellazult védelme mellett a vezető találatot is bevitték. Ekkor még mindig volt közel húsz perce a válogatottnak, hogy megmentse a becsületét. Nem élt ezzel a lehetőséggel.
A Népstadionban, világbajnoki selejtezőn vereséget szenvedtünk Izlandtól! Aki nem látta a mérkőzést, csak hitetlenkedve mosolygott, aki látta majdnem elsírta magát.


Amióta Jenei Imre  átvette a szövetségi kapitányi posztot öt mérkőzést játszottunk és az utóbbi négyet zsinórban elveszítettük. 
 
Előzmények
Válassz a listából