Előző 629. Válogatott találkozó Következő

Málta
  2:2  
(0:1)
Magyarország

Időpont: 1988.12.11. Helyszín: ismeretlen
Vezette: Kukulakisz, görög Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Mezey György dr. 

Góllövők: Vincze István /7 , Busuttil/46 , Kiprich József /56 , Busuttil/90

Cserék: E. Camilleri -> Saliba /55 , S. Camilleri -> S. Vella /73 , Vincze István  -> Fischer Pál  /73 , Kiprich József  -> Pintér Attila  /86

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A még tartó "bundaügyi" vizsgálatok miatt, most is nagyon erősen korlátozva volt a válogatott összeállításánál figyelembe vehető játékosok köre. Az egész labdarúgó világ (és az ország is) ideges és feszült volt.
A máltai csapattal kétszer játszottunk eddig, mindkétszer világbajnoki selejtezőt és mindkétszer győztünk, győznünk is illett.


A találkozó elején nagy erővel kezdtünk játszani és gyorsan gólt is szereztünk. A félidő egész hátralévő ideje alatt támadtunk és további gólok szerzésére is számtalan lehetőségünk akadt, de mindegyik csupán lehetőség maradt.
A második játékrész a gyorsan ébredő hazaiak egyenlítésével kezdődött. A magyar csapat ettől újra "összekapta magát" és nagy lendülettel vezette támadásait. Most végre eredménye is volt a sok helyzetnek, ha "csak' egy 11-es is. Lassan a végéhez közeledett a találkozó és kezdtünk örülni az idegenben megszerzett győzelemnek. Korán... Amikor Busuttil a kapura lőtte a labdát és legalább kilenc magyar játékos nagyon közelről nézte, amint elúszik a győzelem.


A mérkőzés után Mezey György  lemondta a szövetségi kapitányi megbízást. Igaz, hogy hat évre szólt a kinevezése, de bele volt foglalva, hogy év végéig dönt arról marad, vagy sem. A nemleges döntéséhez minden bizonnyal nagyban hozzájárult a labdarúgás körül kialakult hangulat és a rendörségi vizsgálatok. 
 
Előzmények
Válassz a listából