Előző 530. Világbajnoki csoportmérkőzés 1. csoport (11. VB Argentína) Következő

Olaszország
  3:1  
(2:0)
Magyarország

Időpont: 1978.06.06. Helyszín: Mar del Plata, San Martin-stadion
Vezette: Barreto, uruguayi Nézőszám: 35000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Rossi/35 , Bettega/37 , Benetti/60 , Tóth András /81

Cserék: Fazekas László  -> Tóth András  /46 , Nagy László  -> Halász István  /46 , Cabrini -> Cuccureddu /79 , Bettega -> Graziani /83

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Mindenképpen jó szereplésre lett volna szükség, hogy esélyünk maradjon a további küzdelmekre.
Nagyon nagy gondot jelentett a csapat összeállítása. Az előző mérkőzésen piros lapot kapott Nyilasi  és Töröcsik  nem léphettek pályára és sokáig bizonytalan volt a kapus személye is. Közvetlenül a mérkőzés előtt döntött a kapitány Mészáros  mellett.


Már az első percektől látszott, hogy itt válogatottunknak nem sok "babér teremhet". Mégis sokáig ellenálltunk a nagy fölényben játszó olaszoknak és az első gól is inkább egy kavarodásban véletlenül esett találat, mint tervszerű támadás eredménye volt. Kocsis  fordulásból rosszul találta el a labdát és az balra, Tardelli elé került, aki azonnal kapura küldte. A tizennyolc méteres lövés Bettega lábán irányt változtatott, de Mészáros  még így is ki tudta tornászni. A most jobbra kivágódó labdára Rossi csapott le és hat méterről lőtte a kapunkba. Ahogy az lenni szokott, a nehezen összejött gól után jön a másik. Alig két perc telt el az első találat óta és máris Rossi ívelt a kapunk elé. Két magyar védő is felugrott, de mégis Bettega vitte el a labdát, mégpedig vállal és nyolc méterről laposan a jobb sarokba vágta.
A második félidőre semmi sem változott. Olasz támadás, magyar védekezés több-kevesebb sikerrel. Az egyik olasz támadás során Martos  elcsípte Rossi labdáját, de a felszabadító lövése rövidre sikerült és a labda Benettihez került, aki tizennyolc méterről a kapu jobb oldalába bombázott. Nem sokkal később Bettega jutott lövéshez, de szerencsére csak a kapufát találta el. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, amikor a nagyon kevés magyar támadás egyike futott. Csapó  már alaposan a 16-oson belül járt, amikor Bellugi nem látott más megoldást, buktatta. A büntetőt értékesítettük.


A felforgatott magyar csapat nem tudott komoly ellenállást kifejteni a jó erőkből álló olaszok ellen.
Ezzel elbúcsúzhattunk a további küzdelmektől függetlenül az utolsó csoportmérkőzés eredményétől. 
 
Előzmények
Válassz a listából