Előző 353. Világbajnoki csoportmérkőzés 3. csoport (6. VB Svédország) Következő

Magyarország
  4:0  
(1:0)
Mexikó

Időpont: 1958.06.15. Helyszín: Sandviken, Jernvallen-stadion Térkép
Vezette: Eriksson, Finn Nézőszám: 13500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Tichy Lajos /19 , Tichy Lajos /46 , Sándor Károly /54 , Bencsics József /69

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Már csak egy lehetőség volt. A walesi csapat három pontot szerzett a csoportmérkőzéseken és ha válogatottunk nyeri ezt, a nem kimondottan nehéznek ígérkező mérkőzést, akkor nekünk is három pontunk lesz. Ebben az esetben meg kell ismételni a magyar-walesi mérkőzést és annak győztese tovább jut. Ezen a mérkőzésen tehát minden képpen nyerni kellett.


A fentiek tudatában válogatottunk minél előbb szerette volna döntésre vinni a dolgot. Azonnal támadni kezdtek és nagy fölénybe is kerültünk. Az első gólra mégis elég sokat kellett várni. Sőt az első félidőt csupán ezzel az egygólos előnnyel zártuk. Ez elég kis különbség, főleg ha azt is figyelembe vesszük, hogy már a 23. perctől csak tíz emberrel játszottak a mexikóiak, mert Sepúlveda megsérült.
A második félidőben már sikerült megnyugtatóvá tenni az előnyt és alaposan bebiztosítani a győzelmet. A mexikóiak elfáradtak.


Az ellenfél gyenge játékerőt képviselt, így könnyedén szerezte meg a győzelmet a magyar csapat a harmadik VB meccsén. Most úgytünt, hogy mindenki "akarta" a győzelmet és tett is érte. A csatársor is meggyőző volt. Persze nem lehet tudni, hogy egy erősebb és tizenegy emberrel játszó csapat ellen hogyan teljesítettek volna.


Fotó:
Tichy 
 
Előzmények
Válassz a listából