Előző 131. Európa-kupa (1. sorozat) Következő

Magyarország
  2:0  
(1:0)
Csehszlovákia

Időpont: 1928.04.22. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Van Praag, Belga Nézőszám: 38000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kiss Gyula 

Góllövők: Hirzer (Híres) Ferenc /18 , Kohut (Kohaut) Vilmos /76

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ez volt az Európa-kupa első kiírásában a harmadik mérkőzésünk. A találkozó előtt egy bajnoki mérkőzésen Konrád II. megsérült. Helyére és javaslatára is, került a csapatba Turay.  Az ellenfelünk ekkor elismerten jó csapattal állt ki a találkozóra.

 

A válogatott tulajdon képpen biztosan nyert. Senki sem emelkedett ki igazán, de a nyújtott játék elég volt az újabb kupa győzelem megszerzéséhez.
Az újonc Turay József  nagyon jól kezdett, annyira, hogy a 18. percben a csehszlovák védők csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától és ezért ítélt a játékvezető büntetőt. De még ennél is fontosabb, hogy ebben az időszakban kiválóan irányította a csatársort. A mérkőzés további részében azonban mintha eltünt volna. Persze tapasztalatlan volt még, sokat kellett tanulnia.
A második félidő második magyar gólját eredményező támadás azonban szintén tőle indult. Jó labdát adott a jobb szélre Ströck -nek, aki hihetetlen iramban hagyta maga mögött a csehszlovákokat, majd középre adott. A berubbanó Kohut  futtából, ahogy szokta egy Kohut-bombát ragasztott a kapu bal felső sarkába, ott volt ezeknek a lövéseknek a helye.

 

Ezzel a győzelemmel átvettük a vezetést az Európa-kupában.
Érdekesség, hogy az előmérkőzésen a Reálisták és a Gimnazisták csapata játszott. Pontosabban az egyik játékos az érdekes az Eötvös Reáliskola tanulója, a mérkőzés legjobbja, Stefancsics György. Talán többet mond, ha későbbi sokkal ismertebb nevén említjük Sárosi György dr .

 

Fotó:
Csapatunk 
 
Előzmények
Válassz a listából