Előző 126. Európa-kupa (1. sorozat) Következő

Magyarország
  5:3  
(2:2)
Ausztria

Időpont: 1927.09.25. Helyszín: Budapest, Üllői út Térkép
Vezette: Prince-Cox, Angol Nézőszám: 40000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kiss Gyula 

Góllövők: Wessely/11 , Siegl/13 , Takács II. József /18 , Kohut (Kohaut) Vilmos /27 , Ströck (Török) Albert /51 , Holzbauer (Hollós) József /62 , Hirzer (Híres) Ferenc /67 , Wessely/84

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Első ízben írták ki az Európa-kupát és ez volt a nyitó mérkőzés. Ráadásul ismét egy "dupla-nap". Ugyanis ugyanezen a napon egy másik hivatalos mérkőzét is játszott egy másik magyar válogatott csapat (126. mérkőzés).
A vendégeket 600 szurkoló kísérte el különvonattal, akik olykor bécsi hangulatot teremtettek. Persze az előző találkozó franciák elleni diadala még a magyar szurkolókban is élénken élt és ők sem fukarkodtak a hangerővel.

 

Nem mondhatni, hogy bíztatóan kezdődött a mérkőzés. Még negyed óra sem telt el és máris kétgólos hátrányban voltunk. Kissé megdöbbent a győzelmet váró közönség, de szerencsére gyorsan elmúlt ez a pillanatnyi zavar. Az öt fős csatársor valamennyi tagja lőtt egy-egy gólt és a második félidő közepén már mi vezettünk meggyőző fölénnyel. Bár az osztrákok még szépítettek, a magyar szurkolók elégedetten hagyhatták el a találkozó helyszínét.
Szép mérkőzésen, jó csapattal szemben bizonyultúnk jobbnak. Igazán harcosan, lelkesen, célra törően játszott a csapat.

 

A tanácsadó testületként szereplő válogató bizottság tagjai: Mamusich Mihály dr., Herczog Ervin, Máriássy Lajos dr ., Reichardt Ottó. 
 
Előzmények
Válassz a listából