Előző 780. Európa bajnokság Következő

Magyarország
  2:1  
(0:0)
Lettország

Időpont: 2004.02.19. Helyszín: Limassol, Tsirion-stadion Térkép
Vezette: Panajotisz, ciprusi Nézőszám: 200
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Lothar Matthäus 

Góllövők: Stepanovs Igors /64 , Tököli Attila /82 , Kenesei Krisztián /85

Cserék: Füzi Ákos, dr.  -> Tököli Attila  /72 , Rimkus Vits -> Blanks Kristaps /72 , Pető Zoltán  -> Lendvai Miklós  /76 , Lobanovs Valentins -> Karlsons Ģirts /86 , Torghelle Sándor  -> Komlósi Ádám  /92

Kiállítások: Molnár Balázs /73
Kommentár:

A ciprusi torna második mérkőzése. Ezen a tornán debütál Lothar Matthaus, az új szövetségi kapitány, aki meglehetősen bő kerettel készült a tornára, mert a tervek szerint, az "idegenlégiósokat" csak az első találkozón küldi pályára. Egy részük már vissza is utazott klubcsapatához. Az új játékosok kipróbálása jegyében ezúttal négy újonc került a csapatba.
Ellenfelünk sem a legjobb felállásával futott ki a pályára, az idegenben játszók nagyrészt tőlük is elutaztak.

A négynapos ciprusi tornán nyolc csapat vesz részt, két csoportban. "A" csoport: Ciprus, Fehéroroszország, Románia, Grúzia. "B" csoport: Lettország, Kazahsztán, Örményország és Magyarország. Mindjárt a negyeddöntőkkel kezdenek és egyenes kiesési rendszerben játszanak. Tehát három mérkőzés, négy nap alatt. Matthaus úgy gondolja, a torna nagyszerű lehetőség lesz arra, hogy a csapattagok megismerkedjenek egymással és vele, valamint arra is, hogy kipróbálják az általa elképzelt új játékrendszert.

Az első találkozón Örményország ellen kétgólos győzelmet értünk el. A játékunkba meglehetősen sok hiba csúszott. Mostani ellenfelünk az örménynél sokkal jobb csapat, amit az is bizonyít, hogy a lettek Európa-bajnoki résztvevők. Ellenük mindenképpen jobb teljesítményre van szükség. A lettek első mérkőzésükön 3-1 arányban bizonyultak jobbnak a Kazah csapatnál.

Kényelmesen kezdődött a találkozó. A tizedik percben azonban nagy lehetőséghez jutottunk. Torghelle a büntető területen belül egy szabályos becsúszásnál elesett. A játékvezető büntetőt ítélt. Kenesei erős lövése a bal kapufán csattant.
Eztuán sorban alakítottuk ki a helyzeteket, de gólra egyiket sem sikerült váltanunk.

A második félidő meglehetősen "langyosan" kezdődött. Ezután a lettek tértek gyorsabban magukhoz. Az első negyedóra végéhez közeledve Rubins lövését kellett bravúrral védenie Véghnek. Öt perc múlva szöglettel felérő szabadrúgáshoz jutott az ellenfél. Jobboldalról szállt a kapunk elé a labda, amit Stepanovs közelről, zavartalanul fejelhetett a hálóba.
Bár sorra vezettük az akciókat, az eredményességére jellemző, hogy a támadók körülményeskedését Pető is megunta és mintegy huszonöt méterről kapura küldte a labdát, ami csak pár centivel kerülte el a kaput. Negyedórával a vége előtt Molnár egy felesleges, rossz ütemben végrehajtott szerelés után megkapta második sárga lapját. Így emberhátrányban kellett folytatnunk.
Már tíz perc sem volt hátra, amikor Gera emelt a kapu elé. Torghelle a lett kapussal egyszerre ugrott fel a labdáért, de neki sikerült elfejelnie. A labda éppen Tököli elé került, aki nyolc méterről a hálóba lőtte a játékszert.
Mintha csak most ébredt volna a csapat. Három perccel a gól után megint egy szép támadást vezettünk. Ezúttal Gera Tökölit ugratta ki, aki sarokkal passzolt a baloldalon szabadon hagyott Kenesei elé. A csatár nem hibázott és a vetődő kapus mellett a bal alsóba helyezett.

Az utolsó tíz percben igazi focit mutattunk be.

Ezzel a győzelemmel a torna döntőjébe jutottunk, ahol Románia az ellenfél. 
 
Előzmények
Válassz a listából