Előző 7. MLSZ-ÖFV válogatott találkozó Következő

Magyarország
  0:0  
(0:0)
Ausztria

Időpont: 1905.04.09. Helyszín: Budapest, Millenáris-pálya Térkép
Vezette: Herczog Ede, Magyar Nézőszám: 6500
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Stobbe Ferenc 

Góllövők:

Cserék: nem volt csere

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

A válogatást az MLSZ Intéző Bizottsága végezte. Az első olyan válogatott mérkőzése volt a mieinknek, amikor nem született gól a 90 perc során. A technikásan játszó osztrák csapat nem boldogult a magyar védelemmel.

 

A Sportvilág című újság megjegyzi a meccs kapcsán: "A magyar sport történetében példátlanul álló, hatalmas közönség előtt került sorra a játék..." (6.500 néző). A hangulat és a külsőségek is eddig példátlanok voltak. Ünnepi pompa és hatalmas újjongás fogadta a játékosokat. Csapatunk új, skarlátvörös mezükben, mellükön a magyar címerrel lépett pályára.

 

A mérkőzés után egy hónappal (március 9-én) az MLSZ Igazgató Tanácsa úgy döntött, hogy az Intéző Bizottságot felmenti a válogatottal kapcsolatos feladatok alól. A döntés szerínt minden évben a szövetségi kapitány megválasztásával egy időben, az év első tanácsülésén, öttagú válogató bizottságot is választanak, amelynek a kapitány hivatalból tagja lesz. Azonnal meg is választották az erre az évre tejhatalommal rendelkező bizottságot, a következő tagokkal: Stobbe Ferenc , Herczog Ede , Lőwenrosen Károly, Németh Andor és az új szövetségi kapitány Hajós Alfréd . 
 
Előzmények
Válassz a listából