Előző 613. Válogatott találkozó Következő

NDK
  0:0  
(0:0)
Magyarország

Időpont: 1987.07.28. Helyszín: Lipcse, Zentral-stadion Térkép
Vezette: Damgaard, dán (47.perctől S¨rensen; dán Nézőszám: 75000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Verebes József 

Góllövők:

Cserék: Gáspár József  -> Zsiborás Gábor  /46 , Péter Zoltán  -> Kovács Ervin  /46 , Garaba Imre  -> Varga István  /46 , Szekeres József  -> Hajszán Gyula  /46 , Kiprich József  -> Plotár Gyula  /46 , Raab -> Stübner /46 , R. Müller -> Weissflog /46 , Doll -> Kristen /67 , Vincze István  -> Pölöskei Gábor  /67 , Kreer -> Schlösser /75

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Az európa-bajnoki selejtezők csak az ősszel folytatódtak, ezért közben játszottunk egy-két mérkőzést.
Az NDK csapata nem számított könnyű ellenfélnek. Hét éve, amikor utoljára találkoztunk legyőztek bennünket. A kezdőcsapatban négy játékos a szövetségi kapitány csapatában az MTK-VM-ben játszott (Verebes József  a válogatott mellett ott is edző volt). Mire vége lett a találkozónak ez a szám hatra növekedett.


Az első félidőben csak a védelem emberfeletti múnkáján és a jó kapusteljesítményen múlott, hogy a hazaiak nem tudták gólra váltani hatalmas fölényüket. Érezhető volt, hogy még egy félidőt nem fogunk megúszni. A kapitány öt helyen változtatott a csapaton és javult is a játékunk. Gyakrabban és veszélyesebben vezettünk támadásokat. Most kétszer is a német kapusnak volt szüksége szerencsére, hogy "érintetlen" maradjon a kapuja.


A magyar csapat értékes (ha selejtező pontokat nem is hozó) döntetlent ért el a keletnémetek ellen. Gondolt-e valaki akkor arra, hogy az NDK válogatottjával soha többé nem fogunk megmérkőzni? A szövetségi kapitány a sajtó támadásaira és arra hivatkozva, hogy az MLSZ részéről sem kapott megfelelő támogatást, lemondott tisztéről.
A világbajnokság után lemondott Mezey György  óta hét mérkőzést játszottunk és már "elfogyott" két újabb szövetségi kapitány. 
 
Előzmények
Válassz a listából