Előző 538. Európa-bajnoki selejtező, 6. csoport (VI. Európa-bajnokság - Olaszország) Következő

Magyarország
  0:0  
(0:0)
Görögország

Időpont: 1979.05.02. Helyszín: Budapest, Népstadion Térkép
Vezette: Homewood, angol Nézőszám: 15000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Kovács III. Ferenc 

Góllövők:

Cserék: Csapó Károly  -> Magyar István  /31 , Damanakisz -> Kuszulakisz /66 , Fekete László  -> Kuti László  /75 , Ardizoglu -> Orfanosz /79

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Valószínűleg a mindenáron való pontszerzés céljával érkezett a fiatal görög csapat Budapestre. A magyar csapatnak viszont mindenképpen győzelemre volt szüksége, hogy versenyben maradhasson az EB küzdelmeiben.


A mérkőzésen inkább a görögök céljai látszottak. Válogatottunk közel sem játszott úgy, mintha győzelemre törekedne. Az alapvetően védekezésre berendezkedett görög válogatottat is meglepte a magyar csapat gyenge játéka. Csak lassan hitték el, hogy tényleg annyira gyenge, lassú és elképzelés nélküli a játékunk, mint ahogy tapasztalják. Csak lassan értették meg, hogy hiába az állandó támadások, valójában nem jelentünk semmilyen veszélyt a kapujukra, tehát nem szükséges ilyen erősen a védekezésre koncentrálni. Amikor azonban megértették, akkor támadásokba is kezdtek és veszélyesebbek voltak, mint a mi próbálkozásaink.


A találkozó előtt senki sem hitte volna, hogy a végén mi örülhetünk a döntetlennek. Ezzel nagyon távol került tőlünk az EB? 
 
Előzmények
Válassz a listából