Előző 501. Európa-bajnoki selejtező, 2. csoport (V. Európa-bajnokság - Jugoszlávia) Következő

Magyarország
  8:1  
(4:0)
Luxemburg

Időpont: 1975.10.19. Helyszín: Szombathely, Haladás-stadion Térkép
Vezette: Dudin, bolgár Nézőszám: 10000
Felállás
 
További információk
 


Szövetségi kapitány: Baróti (Kratochvill) Lajos 

Góllövők: Pintér Sándor /13 , Nyilasi Tibor /21 , Nyilasi Tibor /32 , Nyilasi Tibor /44 , Nyilasi Tibor /57 , Nyilasi Tibor /67 , Wollek Tibor /78 , Doussier/83 , Várady (Váradi) Béla /84

Cserék: Nagy László  -> Wollek Tibor  /39 , Trierweiler -> Flenhi /57 , P. Langers -> Krecke /75

Kiállítások: nem volt kiállítás
Kommentár:

Ezúttal is vidéki helyszín: Szombathely adott otthont a mérkőzésnek. Csapatunk már "könnyű szívvel" készülhetett a mérkőzésre. Sajnos a selejtezőből a továbbjutás már elúszott. Presztízs szempontból volt inkább jelentősége a találkozónak és a csoport sorrendje miatt.


Válogatottunk valóban könnyedén játszott. Nagy fölényben voltunk az egész mérkőzés alatt. Lendületes és ötletes akciókat és nem utolsó sorban gólokat láthatott a vidéki város stadionjának közönsége. A gólok az egész találkozó alatt szép egyenletesen elosztva estek. Bíztató volt azt látni, hogy a csapat nem állt le a biztos vezetés tudatában, hanem végig nagy kedvvel játszott.
Nyilasi öt góllal, mégpedig mesterötössel járult hozzá a sikerhez.


Természetesen nem kell túlértékelni a győzelmet, hiszen a luxemburgi csapat egyetlen pontot sem szerzett a selejtezők során.
A csoportban végül a második helyen végeztünk 7 ponttal, a 10 pontos Wales mögött (harmadik Ausztria szintén 7 és negyedik Luxemburg 0 ponttal). 
 
Előzmények
Válassz a listából